HK (D): Kwartet voor Van Nes, trio voor Van Maasakker

Vijf van de zes wedstrijden van speelronde 3 van de Hoofdklasse Dames zitten erop. Den Bosch won van Oranje-Rood en heeft de volle score uit drie duels. Groningen en Huizen verloren opnieuw en zijn nog steeds zonder punten. Opvallend: Pien van Nes scoorde vier keer tegen Groningen en Caia van Maasakker maakte er drie tegen Huizen.

Den Bosch – Oranje-Rood 2-0 (1-0)

Drie wedstrijden, negen punten. Oranje-Rood werd met 2-0 terug naar Eindhoven gestuurd door het machtige Den Bosch. Het werd nog niet de wedstrijd van de honderdste treffer van Lidewij Welten. Margot van Geffen en Frederique Matla scoorden voor de Bosschenaren.

’15 Margot van Geffen 1-0
’40 Frederique Matla 2-0

Groningen – hdm 1-4 (0-2)

Vier keer Pien van Nes via drie strafcorners en een strafbal. De Haagse heldin brengt haar seizoenstotaal na drie wedstrijden daarmee op zeven goals. Een schitterend moyenne. Die vier doelpunten waren overigens tegen Groningen ruim voldoende voor de overwinning.

’17 Pien van Nes 0-1 (sc)
’29 Pien van Nes 0-2 (sc)
’45 Pien van Nes 0-3 (sb)
’52 Fieke Hoff 1-3
’70 Pien van Nes 0-4 (sc)

Kampong – Hurley 1-2 (0-1)

Een fraaie overwinning voor Hurley, een pijnlijke nederlaag voor Kampong. De Utrechters hebben na drie wedstrijden pas één punt verzameld en dat is toch beneden de stand van de ploeg van Santi Freixa. Hurley zal daar niet mee zitten. De Amsterdammers winnen voor de tweede keer en houden de aansluiting met de top vast.

’18 Marente Barentsen 0-1
’43 Lise Donkersloot 0-2 (sc)
’44 Nina Notman 1-2 (sc)

SCHC – Huizen 5-1 (1-0)

Het waren er weliswaar geen vier, maar ook Caia van Maasakker was heerlijk op dreef tegen Huizen. Drie keer scoorde zij zondag voor SCHC, dat een eenvoudige middag kende tegen promovendus Huizen. Nieuwkomer en Duits international Charlotte Stapenhorst maakte haar eerste goal in SCHC-shirt en ook Ginella Zerbo pikte nog een doelpunt mee.

’25 Charlotte Stapenhorst 1-0
’39 Caia van Maasakker 2-0 (sc)
’43 Caia van Maasakker 3-0
’50 Caia van Maasakker 4-0 (sc)
’56 Ginella Zerbo 5-0
’70 Gitte Michels 5-1 (sc)

Bloemendaal – Laren 1-5 (1-1)

Laren positioneert zich dit seizoen in de underdogpositie, maar tegen Bloemendaal liet de jonge ploeg van Robert-Jan Cox zien over voldoende kwaliteit te beschikken om mee te draaien in de top. De van MOP overgekomen Pili Romang opende de score voor Bloemendaal, maar daarna was het woord aan Laren. Lisanne de Lange en Maxime Kerstholt zette de Gooise ploeg op voorsprong en in de laatste vijf minuten werd er nog even flink gas gegeven. Het resulteerde in drie extra Larense doelpunten. Lees hier meer over de wedstrijd.

’17 Pili Romang 1-0 (sc)
’23 Lisanne de Lange 1-1 (sc)
’53 Maxime Kerstholt 1-2
’65 Laurien Leurink 1-3
’66 Pam van Asperen 1-4
’69 Maxime Kerstholt

Amsterdam – Nijmegen 4-1 (3-0)

En ook Amsterdam heeft de volle score uit drie wedstrijden. De Noord-Hollanders kenden weinig moeite met promovendus Nijmegen. Het tweede kwart bleek cruciaal, daarin scoorde Amsterdam drie keer en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. A-junior Zoë van den Barselaar maakte haar debuut in het goal van Amsterdam. Nijmegen mag zich opmaken voor het treffen met Bloemendaal, wellicht dat daar meer kansen voor de promovendus liggen.

’15 Charlotte Vega 1-0 (sc)
’16 Noor de Baat 2-0
’30 Sosha Benninga 3-0
’42 Michelle Simons 3-1
’67 Charlotte Vega 4-1


3 Reacties

 1. Derrick Bijker

  Let je op Annan? Oranje mist een degelijke corner en in Den Haag loopt er eentje rond die ze er makkelijk inlegt momenteel. Misschien eens je trainingsgroep uitbreiden?

  1. tijger

   Heeft ze ook niet in een tijdje geleden een kans gehad?

 2. frans91

  Van Nes hoort al langer in NL te spelen. Niet alleen vanwege de corner. Ook haar veldspel is veel beter dan een flink aantal speelsters dat nu wel deel uitmaakt van NL.


Wat vind jij? Praat mee...