HK Dames: Opnieuw zege Victoria, Laren nieuwe hekkensluiter

Wat een prachtige week voor de dames van Victoria. Na de 2-0 zege afgelopen dinsdag op Bloemendaal boekte de Rotterdamse ploeg opnieuw een overwinning. Dit keer werd Kampong met 2-1 verslagen. Met de zes punten uit twee duels heeft Victoria de rode lantaarn van de Hoofdklasse Dames overgegeven aan Laren, dat in eigen huis met 2-0 verloor van Pinoké. De top drie, Amsterdam, Den Bosch en SCHC, won hun wedstrijden.

Met de tweede zege binnen een week is Victoria van de twaalfde naar de tiende plaats gestegen. Na Bloemendaal (2-0) was dit keer Kampong (2-1) het slachtoffer van de dadendrang van de Rotterdamse ploeg. Sabine van Eijck vervulde opnieuw een sleutelrol. Na haar twee treffers afgelopen dinsdag opende ze dit keer de score tegen de Utrechtse ploeg. Daphne Voormolen maakte er 2-0 van voordat Kampong via Renée van Laarhoven iets terug kon doen. Het was voor Victoria tevens de eerste thuiszege van het seizoen. Door de nederlaag zakte Kampong, dat dinsdag nog met 4-0 won van Laren, naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Lees het volledige wedstrijdverslag van Victoria-Kampong.

Laren is de nieuwe hekkensluiter in de Hoofdklasse Dames. De ploeg verloor op eigen veld van Pinoké (0-2) terwijl concurrent Victoria drie punten pakte tegen Kampong. Laren hoopte zich te hebben hersteld van de 4-0 nederlaag tegen Kampong afgelopen dinsdag, maar al na acht minuten keek de ploeg weer tegen een achterstand aan. Kelly Jonker opende de score uit een strafcorner. De marge werd nog voor rust verdubbeld door Kari Stam. Het was voor Laren de derde nederlaag op rij en achtste in negen competitiewedstrijden. Het grote manco is het maken van doelpunten, want in de laatste drie duels kon Laren het net niet vinden. Met vier treffers is de ploeg ook de minst productieve in de Hoofdklasse Dames.

Bloemendaal heeft zich goed hersteld van de domper van afgelopen dinsdag toen met 2-0 werd verloren van Victoria. Op ’t Kopje werd Hurley met 2-1 verslagen. Het was voor Bloemendaal pas de vierde overwinning in haar laatste 21 thuisduels in de reguliere competitie. Vlak voor rust kwam de Bloemendaalse ploeg op voorsprong. Demi Hilterman verzilverde de eerste de beste strafcorner van het duel. Lilli de Nooijer vergrootte de marge, waarna Hurley de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de achterstand te verkleinen. Echter, de strafbal van Gitte Michels ging via keepster Danique Visser en de paal niet in het doel. De eretreffer kwam er uiteindelijk alsnog. Roos Drost rondde een strafcornervariant fraai af. In de resterende tien minuten slaagde Hurley er niet in de 2-2 te maken. Door de overwinning steeg Bloemendaal van de achtste naar de zesde plaats op de ranglijst.

Voor de achttiende maal op rij bleef Amsterdam ongeslagen in het eigen Wagener Stadion. Oranje-Rood, dat de Amsterdamse ploeg op 29 september 2019 de laatste competitienederlaag bezorgde, werd met 2-0 verslagen. De beide treffers kwamen op naam van Freeke Moes, die haar oude ploeg hiermee op de pijnbank legde. Eva de Goede verzuimde de Amsterdamse marge te vergroten. Haar strafbal belandde op de paal. Na een competitiestart met twee zeges is Oranje-Rood al zeven duels zonder overwinning.

SCHC had de klus op de Roggewoning al voor rust geklaard. Al na een minuut opende Laurien Leurink de score, die vervolgens via Ginella Zerbo, Pien Dicke en Caia van Maasakker opliep naar 0-4. Na de pauze bepaalde Dicke met haar tweede treffer de eindstand op 0-5. Hiermee kwam voor HGC een einde aan een reeks van vier ongeslagen duels voor eigen publiek. SCHC boekte eindelijk weer een zege op vreemde bodem, nadat de duels in en Amsterdam en Den Bosch slechts een punt hadden opgeleverd, en klom naar de derde plaats ten koste van hdm. HGC zakte door de nederlaag twee plekken, naar positie zeven.

hdm incasseerde de derde nederlaag op rij in de Hoofdklasse Dames. Op eigen veld was Den Bosch met 2-0 te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Frédérique Matla, die de topscorerslijst aanvoert met tien treffers. Het was voor de Bossche ploeg de zestiende uitwedstrijd op rij zonder nederlaag. hdm dat in haar eerste zes duels 22 keer scoorde, is de laatste drie wedstrijden zonder doelpunt.

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen hdm en Den Bosch.