Mathijssen: ‘Als wij goed zijn, maken we het zaterdag al af’

Met nog 5 minuten te spelen leek SCHC de play-off wedstrijd in eigen huis tegen Amsterdam uit te laten draaien op een verlenging. Caia van Maasakker zette toen de 2-2 op het scorebord uit een strafcorner. Coach Rick Mathijssen zag zijn aanvaller Kitty van Male alsnog voor een regulier einde van de 1e halve finale zorgen, door 2 minuten voor tijd de 2-3 binnen te schieten uit een strafcornervariant. Een terecht einde van een wedstrijd die Amsterdam al in de 1e helft had moeten beslissen, meent de oefenmeester.

‘Het was een mooie open wedstrijd, maar wij hadden het al eerder moeten maken’, zegt de in de play-offs debuterende Mathijssen na afloop. ‘SCHC kwam in de 1e helft 6 keer in onze cirkel en maakte 1 goal. Wij waren 3 keer zo vaak in hun cirkel te vinden, maar kwamen ook maar tot 1 treffer. Dat hadden er 2 of 3 extra moeten zijn. Dat was niet handig van ons.’

Return in het Wagener Stadion

Na rust waren de verhoudingen op het veld weliswaar gelijker, juist toen maakte de Noord-Hollanders, met goals in de openings- en slotfase, wel het verschil. Zaterdag ontvangt Amsterdam SCHC in het Wagener Stadion en kan het bij winst de finale van de play-offs al veilig stellen. ‘Je weet dat Stichtsche een geweldige ploeg is met veel internationale spelers die het verschil kunnen maken. Als je even niet scherp bent, krijg je het meteen terug. Maar ik verwacht dat als wij thuis gewoon goed spelen, we het zaterdag meteen kunnen afmaken.’

Mathijssen kan zaterdag waarschijnlijk weer een beroep doen op een compleet fitte selectie. ‘Alleen Leiah Brigitha gaf aan na de wedstrijd duizelig te zijn van een tik op haar neus. Het is nog niet duidelijk wat dat is, daar laten we nog even naar kijken.’