Round-up HK (D): Matla op schot voor Den Bosch, SCHC wint op valreep

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Frédérique Matla direct getoond nog steeds in vorm te zijn. Met drie doelpunten was de aanvalster verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie van haar ploeg Den Bosch, dat met 6-0 won van Victoria. SCHC had het in eigen huis een stuk lastiger met Bloemendaal. Pas in de slotfase boog de Bilthovense formatie een achterstand van 1-2 om in een 3-2 overwinning.

Lang leek Bloemendaal op weg naar een stunt op de eerste speeldag in de Hoofdklasse Dames. De ploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong en leek Bilthoven met een overwinning te verlaten. Leek, want in de slotfase sloeg SCHC binnen twee minuten twee keer hard toe. Pien Dicke maakte drie minuten voor tijd gelijk, waarna Ginella Zerbo twee minuten later uit een strafcorner de 3-2 binnentikte.

Het was een mooie dag voor Trijntje Beljaars. Het 16-jarige talent van Oranje-Rood scoorde haar eerste doelpunt op het hoogste niveau en legde daarmee de basis voor de overwinning van de Eindhovense ploeg. Die overwinning kwam pas in de slotfase tot stand, nadat Laren op gelijke hoogte was gekomen via Cécile Knuvers. Janneke van de Venne zorgde ervoor dat de drie punten in Eindhoven bleven.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Met de 2-0 overwinning op Kampong heeft Pinoké de ambitie om mee te strijden om de playoff-plekken kracht bijgezet. Beide doelpunten vielen pas na rust en kwamen op naam van Sian Keil en Sterre Deetman. Renée van Laarhoven verzuimde de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De Kampong-speelster miste in de slotfase een strafbal. Kelly Hoyng-Jonker maakte haar debuut voor de Steekneuzen.

Lees het complete wedstrijdverslag

Den Bosch kende een prima start van het seizoen dankzij een 6-0 zege op Victoria. Frédérique Matla drukte meteen haar stempel op het duel met drie treffers en Lidewij Welten maakte twee doelpunten, nadat Noor Omrani Den Bosch na een kwartier op voorsprong had gezet. Den Bosch, dat veertien (!) strafcorners onbenut liet, moest het in het eerste duel van de Hoofdklasse Dames stellen zonder Marloes Keetels, maar speelde wel met de nieuwe aanwinst Laura Nunnink.

Na een doelpuntloze eerste helft zette ‘good old’ Pien van Nes hdm op voorsprong uit een strafcorner. Roos Drost maakte tien minuten later gelijk, waarna beide ploegen leken af te stevenen op een puntendeling. Daar dacht Tessa Beetsma anders over. In de laatste minuut bezorgde zij hdm de 2-1 zege.