HK (D): HGC-A’dam onbeslist, KZ doet goede zaken

Op de zestiende speeldag heeft Klein Zwitserland onderin de Hoofdklasse Dames prima zaken gedaan. De Haagse ploeg won op ’t Kopje met minimaal verschil van concurrent Bloemendaal en steeg twee plaatsen naar positie nummer negen. Hekkensluiter Oranje-Rood verloor op bezoek bij Pinoké (3-0) en zag Victoria een punt uitlopen na het 2-2 gelijkspel tegen Hurley. Amsterdam stelde op het nippertje een punt veilig tegen HGC na een treffer van Marijn Veen.

HGC – Amsterdam 1-1

HGC leek op weg naar de eerste overwinning op Amsterdam sinds 10 maart 2002, toen in Wassenaar met 3-1 werd gewonnen. De Wassenaarse ploeg was na 55 minuten op voorsprong gekomen door een treffer van Dirkie Chamberlain, maar hield slechts een punt over aan het duel omdat Marijn Veen na een individuele actie vlak voor tijd de gelijkmaker produceerde.

55. Dirkie Chamberlain 1-0
68. Marijn Veen 1-1

Grote vreugde bij Amsterdam na de gelijkmaker van Marijn Veen tegen HGC (1-1) in de Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Lees het verslag van de wedstrijd tussen HGC en Amsterdam

Den Bosch – Kampong 3-0

Dat Den Bosch een lastige kluif is voor Kampong bewijzen de cijfers. De Utrechtse ploeg slaagde er in de voorgaande 41 duels niet in om de koploper in de Hoofdklasse Dames te verslaan. Ook na de 42ste onderlinge ontmoeting bleef Kampong met lege handen achter. Al snel na de afslag zette Joosje Burg Den Bosch op het spoor van de vijftiende zege van het seizoen. De overwinning betekende ook dat Den Bosch al twintig wedstrijden op rij niet heeft verloren in de Hoofdklasse.

2. Joosje Burg 1-0
15. Marloes Keetels 2-0
69. Imme van der Hoek 3-0

Hurley – Victoria 2-2

De zevende onderlinge confrontatie tussen beide ploegen in de Hoofdklasse eindigde voor de eerste keer onbeslist. Met haar tweede doelpunt van de middag stelde Gitte Michels vlak voor tijd een punt veilig voor Hurley. Victoria had eerder in de wedstrijd een achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong na de benutte strafbal van Mady Hof.

14. Gitte Michels 1-0 (sc)
34. Julieta Jankunas 1-1
45. Mady Hof 1-2 (sb)
63. Gitte Michels (sc) 2-2

HDM – SCHC 0-1

Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar trok SCHC in Den Haag alsnog de overwinning naar zich toe. Het is alweer de vijfde zege van de Bilthovense formatie op rij die hierdoor steviger op de tweede plaats komt te staan. SCHC is momenteel bezig aan een ijzersterke serie. De ploeg is al achttien competitiewedstrijden zonder nederlaag (W12 G6). Voor HDM was het de elfde keer dat het team er niet in slaagde op eigen veld te winnen van SCHC.

64. Yibbi Jansen 0-1 (sc)

Pinoké – Oranje-Rood 3-0

Na vier thuisduels zonder winst boekte Pinoké eindelijk weer een overwinning voor eigen publiek. En die zege maakte ook een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Met twee doelpunten had Kari Stam een belangrijk aandeel in de 3-0 zege op hekkensluiter Oranje-Rood. De Steekneuzen stijgen op de ranglijst naar plek vijf ten koste van HDM, dat verloor van SCHC.

19. Maxime Kerstholt 1-0
21. Kari Stam 2-0
57. Kari Stam 3-0

Bloemendaal – Klein Zwitserland 0-1

Na drie nederlagen op rij pakte Klein Zwitserland eindelijk weer de volle buit. De treffer van Meike Tjaberinga vlak voor tijd zorgde ervoor dat de Haagse ploeg twee plaatsen steeg op de ranglijst naar een veilige negende plaats. Bloemendaal bewandelde door de nederlaag de omgekeerde weg en zakte naar de elfde positie met twee punten voorsprong op hekkensluiter Oranje-Rood.

67. Meike Tjaberinga 0-1 (sc)

Vreugde bij coach Jorge Nolte na de 1-0 zege van Klein Zwitserland op ’t Kopje tegen Bloemendaal in de Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zestiende speeldag in de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...