Round-up HK (D): eindelijk weer winst voor Hurley

Na drie nederlagen op rij heeft Hurley eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De Bosuilen wonnen zondag op bezoek bij promovendus Rotterdam met 2-1. HDM bleef voor de vijfde maal op rij zonder zege na de 2-2 tegen Pinoké. Amsterdam en SCHC schreven hun zevende overwinning van het seizoen bij. Koploper SCHC won met 4-2 op HGC en Amsterdam was met 3-0 te sterk voor Kampong.

Amsterdam – Kampong 3-0

Kampong koesterde lang de hoop op een goed resultaat in het Wagener Stadion, maar Amsterdam trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Felice Albers. De Wereldspeelster van het Jaar rondde een prima combinatie met Fay van der Elst doeltreffend af. Amsterdam bleef door de overwinning voor de zevende maal op rij ongeslagen in de onderlinge ontmoetingen met Kampong (W6 G1), dat op een tiende plaats staat in de Hoofdklasse.

44. Fay van der Elst 1-0
53. Felice Albers 2-0
59. Fiona Morgenstern 3-0

Fay van der Elst juicht na haar doelpunt tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

HDM – Pinoké 2-2

HDM leek op weg naar derde zege van het seizoen, maar net als in de vier voorgaande duels bleef de driepunter uit. Maria Steensma voorkwam in de slotfase een tweede nederlaag op rij voor Pinoké. De Steekneuzen zijn op de ranglijst terug te vinden op een vijfde plek. HDM staat negende.

23. Mijntje van Campen 0-1
27. Tessa Beetsma 1-1
31. Jip Dicke 2-1
53. Maria Steensma 2-2

HDM – Pinoké (2-2). Foto: Nic Van Buttingha Wichers/hockeywedstrijdnl

HDM – Pinoké (2-2). Foto: Nic Van Buttingha Wichers/hockeywedstrijdnl

HGC – SCHC 2-4

Net als Amsterdam liet SCHC geen steken vallen tijdens de zevende speeldag. De koploper in de Hoofdklasse Dames won in Wassenaar met 4-2. Het was de vijfde uitzege van SCHC op HGC op rij. Daarnaast won de ploeg van coach Lucas Judge haar laatste achttien wedstrijden (doelcijfers 68-13), de langste reeks ooit in de clubhistorie. Hierdoor is SCHC ook al 31 competitieduels op rij ongeslagen sinds de 2-3 thuisnederlaag tegen Den Bosch op 24 april 2021 (W25 G6). Met haar benutte strafbal is Yibbi Jansen nog maar drie goals verwijderd van haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse.

25. Ginella Zerbo 0-1 (sc)
26. Ginella Zerbo 0-2
37. Trijntje Beljaars 0-3
47. Lisa Harteveld 1-3
57. Yibbi Jansen 1-4 (sb)
60. Lola Riera 2-4 (sc)

Pien Dicke loopt juichend weg als ze heeft gescoord voor SCHC tegen HGC. Foto: Orange Pictures/Wim Wobbes

Lees het verslag van het duel tussen HGC en SCHC

Rotterdam – Hurley 1-2

Na drie nederlagen op rij nam Hurley eindelijk weer eens drie punten mee in de tas. Promovendus Rotterdam werd na een 1-0 achterstand met 2-1 verslagen. Het was voor de Bosuilen pas de eerste zege op de Rotterdamsen in de Hoofdklasse. De voorgaande achttien duels eindigden in veertien Rotterdamse zeges en vier gelijke spelen. In de Hoofdklasse is Rotterdam al 21 wedstrijden op rij zonder winst (G5 V16): zeven duels in dit seizoen en de laatste veertien wedstrijden van het seizoen 2011-2012.

25. Annebregt Rietveld 1-0 (sc)
43. Michelle van der Drift 1-1
49. Gitte Michels 1-2 (sb)

Vreugde bij Rotterdam na de openingstreffer van Annebregt Rietveld tegen Hurley. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zevende speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...