Round-up HK (D): weer puntenverlies hdm, zege Victoria

In de Hoofdklasse Dames heeft hdm opnieuw puntenverlies geleden. Zaterdag werd het duel tegen Oranje-Rood met een 1-1 gelijkspel afgesloten, een dag later eindigde het treffen met HGC in 2-2. Hierdoor kroop Pinoké dichter naar een playoff-plek toe na de 2-0 zege op de buren van Hurley.

Onderin deed Victoria goede zaken door Oranje-Rood met 1-0 te verslaan. De top drie won opnieuw. Den Bosch, Amsterdam en SCHC waren respectievelijk te sterk voor Bloemendaal (2-0), Laren (3-0) en Kampong (2-1).

hdm is er niet in geslaagd om de verrassende zege vorige week op Amsterdam een goed vervolg te geven. Het dubbelweekend leverde de Haagse ploeg slechts twee punten op. Na de 1-1 tegen Oranje-Rood kon hdm ook niet winnen van HGC. Het werd in Den Haag 2-2. Tot twee keer toe nam hdm de leiding, maar even vaak maakte HGC gelijk. De 2-2 kwam van de stick van Dirkie Chamberlain die opnieuw bewees van grote waarde te zijn voor de Wassenaarse ploeg. Voor HGC was het het vierde gelijkspel in zes duels, hdm boekte in de laatste zes wedstrijden slechts een zege.

De burenruzie in het Amsterdamse Bos werd gewonnen door Pinoké. Lisanne de Lange en Josephine Murray scoorden voor de Steekneuzen, die in de strijd om playoff-tickets goede zaken deden. Het is concurrent hdm, dat nog steeds vierde staat tot op twee punten genaderd. Pinoké is al zes duels zonder nederlaag. Hurley incasseerde de tweede nederlaag van het dubbelweekend, waarin de ploeg niet scoorde en acht doelpunten tegen kreeg.

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en Hurley.

Blijdschap bij Pinoké na een treffer in de burenruzie met Hurley. Foto: Willem Vernes

Amsterdam sloot het dubbelweekend af met zes punten. Na de 5-0 zege op de buren van Hurley werd zondag Laren met 3-0 verslagen. Hoewel er weinig viel af te dingen op de overwinning van de Amsterdammers duurde het lang voordat er een gaatje in de Larense defensie werd gevonden. De strafcorner bracht Amsterdam uiteindelijk uitkomst. Lauren Stam verzilverde de eerste de beste mogelijkheid. Na rust verdubbelde Joy Haarman de voorsprong en bepaalde vervolgens de teruggekeerde Kimberly Thompson de eindstand op 3-0. Voor hekkensluiter Laren was het de zesde nederlaag op rij.

Amsterdam viert een van de drie treffers tegen Laren in de Hoofdklasse Dames. Foto: Orange Pictures/Ilse Schaffers

Lang hield Bloemendaal Den Bosch in bedwang. Na twee doelpuntloze kwarten zette Maartje Krekelaar de koploper in de Hoofdklasse Dames op voorsprong. Pas in de slotfase bouwde Den Bosch die voorsprong uit via Frédérique Matla en Rosa Fernig. Hiermee kwam voor Bloemendaal een einde aan een reeks van drie duels waarin niet werd verloren. Den Bosch is na de nederlaag tegen Amsterdam op stoom. De ploeg van coach Raoul Ehren won de afgelopen vier duels met de doelcijfers 18-0.

Victoria boekte de derde zege van het seizoen door in Eindhoven met 1-0 te winnen van Oranje-Rood. Het enige doelpunt van het duel werd gemaakt door Daphne Voormolen uit een strafcorner. Hierdoor naderden de Rotterdammers de Eindhovense ploeg, die op een veilige negende plaats staat, tot op een punt. Oranje-Rood heeft sinds de tweede speeldag niet meer gewonnen en haalde uit de laatste tien duels slechts vier punten. Victoria haalde negen punten uit de laatste vijf wedstrijden.

SCHC had het lastig met het kwakkelende Kampong. Pas in het laatste deel van het duel trok SCHC het duel naar zich toe. Kampong was na 25 minuten spelen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Pam Imhof. Pas na rust maakte Pien Dicke voor SCHC gelijk, waarna Kyra Fortuin voorkwam dat SCHC dure punten liet liggen. Het was voor SCHC de vijfde zege op rij in een reeks waarin de ploeg zeven duels zonder nederlaag is. Kampong pakte in de laatste vier duels slechts een punt.

Ginella Zerbo (SCHC) met de bal in een sprintduel met Chiara Tiddi (Kampong). Foto: Orange Pictures/Arnold Verkade


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse Dames


20 Reacties

 1. RoelVictoria

  Goeie beelden bij oranje-rood: Top!!

 2. frank-hagemans

  De beelden zijn zo pover van Den Bosch tegen Bloemendaal, dat ik die livestreaam heb uitgezet. En dat heeft niets met verwennerij te maken!

 3. frank-kooijmans

  Waarom lopen die streams toch voortdurend vast? Vandaag SCHC... , gister Amsterdam. Wat n amateurisme

  1. hockeyliefhebbertje

   De hockey sport maakt zichzelf belachelijk inderdaad. Het wordt steeds meer en meer een in zichzelf gekeerd wereldje. Dit schiet zo niet op, pak het het eens een goed aan.

 4. Prop

  Je moet ook een beetje je best doen he.. Als je SCHC-Kampong wil kijken ga je naar youtube. Prachtige beelden met kundig commentaar van Tom van Hooijdonk en Famke Richardson. De hockeysport maakt zich dus niet belachelijk de clubs doen er veel aan om het voor jullie allemaal prachtig in beeld te brengen.

  1. hockeyliefhebbertje

   Dus wel, want dit wordt nergens kenbaar gemaakt. Alleen de inner cirkel weet dit dus.

  2. hockeyliefhebbertje

   218 kijkers, ik bedoel maar...

  3. Prop

   Wellicht kunnen we er wat van leren hockeyliefhebbertje. Hoe hadden we dit beter kunnen communiceren dan via de socials en het te delen met de uitclub zodat ook zij dit kunnen doen? Ik weet niet zo goed wat dat met “inner circle” te maken heeft.

  4. billy010

   Kundig commentaar kan je niet zeggen bij OranjeZwart-Vic. Beide Brabantse heertjes blinken uit in teleurstelling dat OZ “helaas” (=citaat) de onderliggende partij is. Dat kan veel beter mannuh!

  5. Boearco

   218 kijkers? Dat geeft wel aan hoe het vrouwenhockey ervoor staat. Jammer

  6. Peternooitgedagt

   @mennovogel Oranje Zwart of OZ bestaat al jaren niet meer. Maar verder goed punt!

 5. llinders

  Knap hoe kampong speelt na de wedstrijd van gisteren

 6. jasper1980

  Waar om stopt den bosch bloemen daal Weer

 7. AvA

  @hockey.nl Kunnen jullie schrijven wat verwachting is wanneer promotieklasse kan starten? Als ze 1 april trainen per 1 mei 4 weken competitie? 2 wedstrijden per week? Is de verwachting dat ze competitie 1e deel kunnen afmaken???

  1. MIck

   Je gelooft toch niet echt dat er buiten de HK nog competities opgestart worden

 8. opleidenkey

  Ik mis het commentaar van Petermontijn. Hoe zat het ook alweer met HDM?

  1. PeterMontijn

   Haha opleideniskey. Hdm staat nog steeds 9 punten vd no 6 plek op de 4de plaats. Maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren...

  2. opleidenkey

   Hoop voor HDM dat ze die 4e plek houden, maar hoop vooral dat ze wat beter gaan spelen (ik heb delen van de 2e helft gezien, dat was niet best). Hoe was de 1e helft?

 9. Peternooitgedagt

  Ontzettend zonde voor Oranje-Rood en de hoofdklasse dat Janneke van de Venne waarschijnlijk niet meer in actie komt. Een ontzettend rappe speelster die mooi tussen die linies kan bewegen. Oranje-Rood in het bijzonder had haar in deze periode van de competitie onwijs goed kunnen gebruiken


Wat vind jij? Praat mee...