Vooruitblik HK (D): Streeft hdm Den Bosch voorbij?

De teams uit de Hoofdklasse Dames maken zich op voor de 2e wedstrijd van dit weekend. In deze 5e speelronde wordt een Bosderby uitgevochten tussen Hurley en Amsterdam en treft de nummer 8 (Kampong) de nummer 9 (MOP) van de ranglijst. Hdm kan Den Bosch, bij winst, voorbijstreven op de ranglijst. Oranje-Rood staat de reis naar Groningen te wachten en voor Bloemendaal en Pinoké wordt het waarschijnlijk lastig de 1e punten binnen te harken: zij treffen respectievelijk koploper SCHC en Laren.

MOP – Kampong

MOP won vorig seizoen beide ontmoetingen met Kampong (2-3 en 1-0). Een unicum was dat niet, maar het was wel al lang geleden dat dit de club uit Vught lukte: in 1990-1991 voor het laatst. Bij winst kan MOP Kampong voorbijstreven op de ranglijst. 3 van de 4 doelpuntenmakers voor MOP in de 2 duels met Kampong vorig seizoen hebben de club afgelopen zomer verlaten: Marcella van der Poel, Donja Zwinkels en Marlena Rybacha. Colette de Beaumont maakt nog wel deel uit van de selectie van MOP.

Hurley – Amsterdam

Hurley boekte in 26 reguliere Hoofdklasse-duels met Amsterdam slechts 1 overwinning (2 keer gelijk, 23 keer verlies). Die overwinning vond plaats op 17 maart 2002, toen het 0-2 werd in het Wagener Stadion. De Amsterdamse dames hebben daarmee de beste papieren om deze derby in het Amsterdamse Bos op hun naam te schrijven. Vorig seizoen won Amsterdam op de laatste reguliere speeldag met 0-3 bij Hurley. Kelly Jonker, Ellen Hoog en Sterre Deetman maakten de goals.

Hdm – Den Bosch

Den Bosch won uit en thuis de laatste 28 reguliere Hoofdklasse-duels met hdm. Op 7 november 1993 pakte hdm op eigen veld voor het laatst een punt tegen de Brabanders: toen werd het 0-0. Maar: hdm kent een bijzonder sterke seizoensstart. De ploeg bezet op dit moment de 3e plaats, op slechts 1 puntje afstand van nummer 2 Den Bosch. Vorig seizoen won Den Bosch 2 keer met 2-1. Maartje Paumen en Lidewij Welten scoorden in beide duels. Fay van der Elst maakte beide treffers voor hdm.

Groningen – Oranje-Rood

Groningen verloor haar laatste 2 thuiswedstrijden in de reguliere Hoofdklasse tegen (toen nog) Oranje Zwart (1994, 2001). De laatste thuiswinst tegen EMHC, het andere deel van fusieclub Oranje-Rood, dateert van 7 maart 1993. Groningen wist tot nu toe 1 punt te behalen in de Hoofdklasse en hoopt tegen de Eindhovense formatie op haar 1e thuiszege in de reguliere Hoofdklasse sinds de 1-0 overwinning op Victoria op 22 april 2007. Of dat lukt is echter de vraag. Voor de fusie won Oranje Zwart haar laatste 11 Hoofdklasse-wedstrijden tegen gepromoveerde clubs.

Bloemendaal – SCHC

Bloemendaal is na 4 speelrondes nog puntloos, maar of de 1e punten tegen SCHC worden binnengehaald is de vraag. De Mussen troffen Stichtsche tot nu toe 6 keer in de Hoofdklasse, maar wonnen daarvan geen enkele wedstrijd. SCHC won de laatste 4 duels met respectievelijk 6-1, 7-1, 6-0 en 7-0. Caia van Maasakker, dit seizoen vooralsnog topscorer van de Hoofdklasse Dames, maakte bij elkaar 9 doelpunten in deze 4 wedstrijden tegen Bloemendaal.

Pinoké – Laren

Laren heeft momenteel 17 keer op rij van Pinoké gewonnen, en daarbij in de laatste 5 duels geen tegentreffer geslikt. Of Pinoké tegen de Gooise dames hun 1e punten gaat behalen lijkt daardoor een lastige opgave. De Steekneuzen wonnen op 16 september 2007 voor het laatst van Laren: met 1-2. Laren heeft het echter tot nu toe moeilijk in uitwedstrijden dit seizoen. Lieke van Wijk maakte dit seizoen de enige 2 uitdoelpunten van Laren. Vorig seizoen maakte zij na haar overstap van MOP haar 1e treffer voor Laren uit bij Pinoké (0-3), op 13 september 2015.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...