Bob de Voogd beantwoordt ‘nare opmerking’ met een puike goal

Als door een wesp gestoken, snelde Bob de Voogd direct na afloop van het duel van zijn ploeg Oranje-Rood op HGC (2-2) naar de zijlijn. Met armgebaren maakte de aanvaller duidelijk dat hij het ergens niet mee eens was. Hoofdschuddend droop de international vervolgens af richting de bank.

Wat was er hand? ‘In de tweede helft maakte iemand een nare opmerking vanuit het publiek richting mij’, vertelde De Voogd korte tijd later. ‘Ik wist eerst niet zeker of ik het goed had gehoord, maar mijn ploeggenoten Robert (van der Horst, red.) en Mink (van der Weerden, red.) attendeerden mij er later ook op. Het was echt een nare opmerking. Ik ben na afloop verhaal gaan halen, maar daar wist niemand er van. Het is vervelend, maar ik laat het verder maar rusten.’

De Voogd wilde er na afloop verder geen woorden aan vuil maken, maar baalde duidelijk van de situatie. Tijdens de wedstrijd reageerde de 28-jarige routinier niet in woord of gebaar, maar antwoordde een paar minuten na het incident met een puike treffer. Na een scrimmage voor het Wassenaarse doel lifte hij met een fraaie duik de bal over HGC-doelman Sam van der Ven. De Voogd bracht daarmee, in de 39ste minuut, de Eindhovense formatie op een 0-1 voorsprong. De luidruchtige criticasters restten niets dan zwijgen.

Stroef

De zoete wraak van De Voogd kwam Oranje-Rood goed van pas, want de ploeg van coach Lucas Judge had grote moeite met HGC. Na de galavoorstelling vorige week tegen Bloemendaal was Oranje-Rood vol zelfvertrouwen naar Wassenaar afgereisd. Daarbij wetend dat HGC zichzelf vorige week een slecht dienst bewees door te verliezen van laagvlieger Tilburg. De play-offs waren daarmee definitief uit zicht.

Zo soepel en gesmeerd als het tegen koploper Bloemendaal liep, zo stroef haperde de oranjerode trein tegen HGC. ‘We waren net vijf procent minder scherp dan vorige week’, constateerde ook De Voogd. ‘Ballen die vorige week meteen stil lagen, stuiterden nu van de stick af. We zaten er achterin minder kort op, hielden voorin de bal niet goed vast en gingen te veel voor eigen succes. En ja… we maakten maar een van de negen strafcorners.’

Alle lof voor het eruit lopen van de corners door HGC

Hoe anders was dat de afgelopen weken met strafcornerspecialist Mink van der Weerden on fire. De international van Oranje-Rood pushte de strafcorners links en rechts in de touwen alsof het geen moeite was. Zondag lukte dat niet. Al lag dat niet eens zozeer aan Van der Weerden, maar verdiende de Wassenaarse defensie alle lof voor het eruit lopen van de corners. Met een hoofdrol voor uitloper Wiegert Schut, die zich met ware doodsverachting voor de poeiers van Van der Weerden gooide. Daarachter gesteund door lijnstopper Floris van der Linden (twee saves) en de betrouwbare goalie Van der Ven. Alleen bij de negende strafcorner moesten zij een passend antwoord schuldig blijven op de hoge push. Van der Weerden scoorde daarmee de 1-2, nadat Dick Möhlmann drie minuten na de goal van De Voogd de gelijkmaker had gemaakt (1-1).

‘Het echte HGC gezien’

Dat het Hoofdklasse-duel tussen HGC en Oranje-Rood lang spannend bleef, daarvoor verdiende ook HGC de nodige credits. De formatie van trainer-coach Jan-Jorn van ’t Land toonde op het eigen zonovergoten sportpark dat het debacle van vorige week tegen Tilburg een uitzondering was. Oké, kwalitatief doet HGC onder voor een topploeg als Oranje-Rood, maar HGC heeft gewoon een goede ploeg.

Met als mooiste parel Jorrit Croon. De afgelopen maanden misschien af en toe wat dof, maar de aanwezige bondscoach Max Caldas moet met genoegen hebben gezien dat de international zijn power terug heeft. In een jaar tijd is het ietwat iele talent verworden tot een sterke vent. Daar had de defensie van Oranje-Rood het af en toe knap lastig mee. Zoals bij de uiteindelijke 2-2 vlak voor tijd, toen Croon met een fraaie actie de cirkel penetreerde en Steijn van Heijningen de luid bejubelde gelijkmaker liet aantekenen. ‘Ik denk niet dat we door dit punt de play-offs nog kunnen bereiken, maar ik ben blij dat we vandaag weer het echte HGC hebben kunnen laten zien’, zei Wiegert Schut na afloop.

Jorrit Croon van HGC in duel met Agustin Mazzilli van Oranje-Rood.
Foto: Orange Pictures/ WJ Dijkdrent

Zijn gezicht stond vrolijk. Dat van Bob de Voogd en zijn ploegmaten somber. Doordat concurrent Kampong won, is het verschil nog maar een punt in Eindhovens voordeel in de strijd om het vierde play-offs-ticket.

De Voogd maakt zich echter nog geen zorgen over deelname aan de play-offs. ‘We hebben alles nog in eigen hand. We moeten nog tegen Amsterdam én krijgen nog Kampong. Dat zijn de mooie wedstrijden. Daar doe je het toch voor? Ik tenminste wel. In die topduels ben ik zelf op de een of andere manier net iets scherper en scoor ik vaak.’

Daar kunnen nare opmerkingen niets aan veranderen.

HGC – Oranje Rood 2-2 (0-0)
’39 Bob de Voogd 0-1
’40 Dick Möhlman 1-1
’55 Mink van der Weerden (sc) 1-2
’60 Steijn van Heijningen 2-2


1 Reactie

  1. vakantie

    Ik stond er met mijn neus boven op Twee zeer irritante en onsportieve supporters van OR spuidden continu allerlei opmerkingen richting spelers en scheidsrechters Toen Bob de Voogd na afloop verhaal kwam halen gaven deze 2 "helden" niet thuis Wat een losers


Wat vind jij? Praat mee...