Finale-updates: Kampong wint eerste duel na shoot-outs

Kampong heeft de eerste wedstrijd van de finale om het landskampioenschap van Rotterdam na shoot-outs gewonnen. Na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, nam de Utrechtse thuisploeg de shout-outs net iets beter. Björn Kellerman maakte uiteindelijk  de achttiende en winnende shoot-out. Zaterdag is de tweede wedstrijd in de best of three in Rotterdam.

Hieronder de belangrijkste updates uit de wedstrijd.

In de eerste helft hadden Kampong en Rotterdam elkaar in een ijzeren greep. Beide ploegen zakken in, maken de ruimtes klein en loeren op een counter. Na 35 minuten spelen, stond het daardoor nog 0-0.

In het volgepakte en sfeervolle sportpark aan de Laan van Maarschalkerweerd was de grootste kans in de eerste helft was een corner voor Rotterdam. Aanvoerder Jeroen Hertzberger zette zich achter de bal, schoof de bal hard in de hoek, maar Kampong-doelman David Harte redde met de katachtige reactie.
Kampongs-spits Kellerman had ook nog een kleine kans, maar zijn snel geslagen bal ging net naast.

In de tweede helft werd het direct een stuk leuker. Constantijn Jonker had een fraaie actie op de achterlijn en gaf Erik Bouwens een uitgelezen kans om te scoren. De middenvelder van Kampong tikte in vrije positie de bal net naast.
Jonker zorgde kort daarop nog twee keer voor gevaar. Tot twee keer toe sloeg hij de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Kampong leek aan de winnende hand, maar uiteindelijk veel de eerste goal aan de andere kant. Negen minuten voor tijd speelde de tot dan toe onzichtbare Hertzberger zich knap vrij en tikte de 0-1 binnen.

Vijf minuten voor tijd maakte Martijn Havenga uit de eerste corner voor Kampong gelijk: 1-1.

Nog drie minuten te spelen. Nog altijd is er geen gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter, die voor het eerst in de Nederlandse competitie is ingevoerd.

Shoot-outs moeten de beslissing brengen in de eerste wedstrijd van de finale.