Havenga: ‘Niet het echte Kampong laten zien’

Martijn Havenga (rechts op de foto) redde zondagmiddag twee minuten voor tijd een punt voor Kampong (3-3). Zijn strafcorner verdween snoeihard in het doel van HGC. Het was zijn tweede goal van de wedstrijd, maar toch stapte hij met een dubbel gevoel van het veld af.

‘We kwamen natuurlijk voor de drie punten, dus het resultaat was teleurstellend. Maar we mogen tevreden zijn met een punt. We hebben niet gedomineerd. We begonnen ook veel te gemakzuchtig.’

Discutabele strafcorner

In de eerste helft kreeg Kampong een discutabele strafcorner tegen. HGC’er Gonzalo Peillat sloeg genadeloos toe en zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. ‘Die corner was volgens mij onterecht’, vindt Havenga. ‘En dan zul je altijd zien dat ie erin gaat. Maar dat is niet de reden waarom we twee punten hebben verloren. We hebben gewoon niet het echte Kampong laten zien.’

Na de 3-2 van HGC’er Vincent Spitaels in de tweede helft leek het er lang op dat de ploeg uit Wassenaar zich op karakter naar de overwinning zou knokken. Het was aan Havenga te danken dat Kampong twee minuten voor tijd toch de 3-3 op het scorebord zag verschijnen. ‘Voor we de corner namen, hoorde ik dat we nog twee minuten hadden. Ik dacht: het zou wel fijn zijn als ie erin gaat. En hij ging erin. Heerlijk. De corner daarvóór werd er nog uitgelopen, maar ik dacht: als ik ‘m hard genoeg neem, dan kan ie erin.’

Amsterdam

Vrijdag staat er voor Kampong opnieuw een zware wedstrijd op het programma. Dan gaat de ploeg van Alexander Cox op bezoek bij Amsterdam. ‘Dat wordt een zware dobber’, zegt Havenga. ‘Tegen Amsterdam moeten we er meteen bovenop zitten. Het is een concurrent, dus daar moet je gewoon drie punten tegen pakken.’

Bekijk de round-up van de Hoofdklasse Heren.