HGC verslaat OZ na shoot-outs en leeft nog

HGC heeft zaterdag in Eindhoven een 3e duel afgedwongen in de halve finale van de play-offs tegen Oranje Zwart. Na de thriller van afgelopen woensdag, die in shoot-outs eindigde, mondde ook deze wedstrijd in shoot-outs uit. Dit keer was HGC te sterk.

Oranje Zwart had het grootste deel van de 1e helft het betere van het spel. Caspar van Dijk zette OZ dan ook in de 11e minuut op voorsprong. Hij dribbelde vanaf de rechterflank richting de goal, waarna hij de bal teruglegde. Een medespeler stond er niet, maar via HGC-keeper Sam van der Ven belandde de bal op ongelukkige wijze toch in de goal: 1-0.

De ploeg van Michel van den Heuvel ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Het kreeg in de 1e helft 2 strafcorners, maar Mink van der Weerden schoot niet met scherp. HGC mocht voor rust ook 2 keer aanleggen voor een strafcorner, maar ook die pogingen troffen geen doel. Na de 1-0 van Van Dijk was het vooral wachten op de 2e treffer van Oranje Zwart.

Rollen omgedraaid

Aan het begin van de 2e helft waren de rollen echter omgedraaid. HGC ging opportunistischer spelen en Oranje Zwart liep vooral achteruit. OZ-keeper Vincent Vanasch moest redding brengen op een schot van Goof van der Kamp, en Gonzalo Peillat zag zijn poging uit een strafcorner over de grond naast gaan. In de 48e minuut was het dan toch raak; Peillats 4e poging van de middag zat erin: 1-1.

 

Oranje Zwart schrok wakker. Robert van der Horst was met een mooi schot dichtbij de 2-1, maar HGC-keeper Van der Ven strekte zich en hield de bal knap tegen. Het laatste kwartier domineerden de Eindhovenaren het spel en creëerden ze enkele grote kansen, maar de verdiende treffer bleef uit.

Shoot-outs

In de verlenging werd ook niet gescoord, waardoor shoot-outs beslissing moesten brengen. Na de misser van Rizwan Muhammad maakte Goof van der Kamp de beslissende, waardoor beide teams zondag opnieuw tegen elkaar spelen.

Oranje Zwart – HGC 1-1 (1-0)

11. Caspar van Dijk 1-0
48. Gonzalo Peillat 1-1 (sc)

Shoot-outs
0-0 Jorrit Croon (MIS)
1-0 Bob de Voogd
1-1 Tom Hiebendaal
1-1 Robert van der Horst (MIS)
1-2 Ben Arnold
2-2 Rob Reckers
2-3 Floris van der Linden
3-3 Rizwan Muhammad (MIS)
3-4 Goof van der Kamp


1 Reactie


Wat vind jij? Praat mee...