HK (H): Hdm degradeert, play-outs voor Almere en Pinoké

Het Hoofdklasse-sprookje voor hdm zit erop. De verrassende promovendus van het vorige seizoen had na een mooie opmars in de tweede seizoenshelft in de laatste wedstrijd van het seizoen voorlopig lijfsbehoud kunnen veilig stellen. Daarvoor had de ploeg van Ronald Hugers moeten winnen van Almere. Dat lukte niet. Almere speelt play-outs, net als Pinoké, dat verloor bij Den Bosch. Kampong sluit de jaargang af als koploper van de reguliere competitie en is daardoor al zeker van de EHL volgend seizoen.

 

Hdm degradeert naar de Promotieklasse na een nederlaag tegen Almere. De Flevolanders verlengen hun seizoen en spelen nog play-outs om lijfsbehoud. Lees hier het wedstrijdverslag.

 

Pinoké verloor van Den Bosch en dat betekent dat de Steekneuzen na een teleurstellende tweede seizoenshelft veroordeeld zijn tot het spelen van play-outs. Maar eerst wordt dit duel deze week nóg een keer gespeeld. Op 3 mei is Den Bosch – Pinoké de finale van de Gold Cup.

 

Kampong is de nummer 1 van de reguliere competitie na een doelpunterijke overwinning op HGC. De Utrechters winnen met deze prestatie het thuisvoordeel in de play-offs én zijn al zeker van de EHL editie 2018/2019.

 

SCHC verloor van Rotterdam, maar doordat ook Pinoké geen punten pakte tegen Den Bosch, zijn de Bilthovenaren zeker van nog een jaar Hoofdklasse. Een puike prestatie van de promovendus.

 

Bloemendaal won de generale repetitie tegen Amsterdam met 1-2. Volgende week staat deze ontmoeting namelijk ook op de planning, maar dan in een playoff-jasje. Het thuisvoordeel in een eventuele derde wedstrijd is voor Bloemendaal, die deze competitie als tweede eindigen.

 

Tilburg verloor weliswaar van Oranje-Rood, maar door de overige uitslagen zijn de Tilburgers toch zeker van nog een jaar Hoofdklasse. Oranje-Rood was al zeker van plek 4 en mag zich opmaken voor de play-offs tegen Kampong.


1 Reactie

  1. noahhcad1

    Terecht


Wat vind jij? Praat mee...