HK (H): HGC verpulvert Rotterdam aan de hand van Van Ass: 2-6

Rotterdam tegen HGC was zondag een duel met vele bijzondere tintjes. Seve van Ass speelde met HGC tegen zijn oude club, terwijl dat andersom ook voor Tristan Algera gold. Het was Oranje-aanvoerder Van Ass die met een grote glimlach van het veld stapte. Zijn HGC verpulverde namelijk Rotterdam met liefst 2-6.

Seve van Ass nam in Rotterdam hoogst persoonlijk HGC bij de hand. De HGC-aanvoerder scoorde eerst uit een strafbal en later uit een strafcorner, waardoor het na twintig minuten spelen al 0-2 stond.

HGC viert treffer tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Daarbij liet HGC het niet en ging onverdroten verder op jacht naar treffers in Rotterdam. Die kwamen er uiteindelijk via de stick van Olivier van Tongeren, Ashley Jackson, Dick Möhlmann en Karst Timmer, die HGC naar 0-6 schoten.

In de slotfase scoorde Jeroen Hertzberger en Simon Egerton nog de 1-6 en 2-6, maar dat deed niets af aan het chagrijn in Rotterdam. De ploeg van coach Albert-Kees Maneschijn stond na twee speelronden bovenaan, maar verloor vrijdagavond al kansloos met 3-0 van Den Bosch en ging er zondag dus keihard af tegen HGC.

Bjorn Kellerman viert zijn treffer tegen Oranje-Rood. Foto: Koen Suyk

Ook Oranje-Rood zal met weinig plezier terugblikken op het eerste dubbelweekend. De Eindhovense ploeg ook de eerst twee duels van de competitie, maar speelde vrijdagavond gelijk tegen KZ en verloor zondag in eigen huis de topper tegen Kampong. Lees hier het wedstrijdverslag van Oranje-Rood – Kampong.

Thierry Brinkman. Foto: Koen Suyk

Bloemendaal heeft na vier speelronden nog steeds het maximale aantal punten: twaalf. De ploeg van coach Michel van den Heuvel had in eigen huis weinig moeite met SCHC en won uiteindelijk met 5-0. Thierry Brinkman nam twee doelpunten voor zijn rekening bij de koploper in de Hoofdklasse. SCHC verloor in Bloemendaal niet alleen de punten, maar ook Sebas Molkenboer. Hij kreeg in de 45ste minuut geel en twintig minuten later zelfs rood.

Reid-Ross strafcorner Amsterdam

Reid-Ross strafcorner Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Amsterdam, dat het openingsduels van de competitie tegen Rotterdam nog verloor, pakte zondag alweer zijn derde zege op rij. Tegenstander Almere kwam duidelijk tekort in het Wagener Stadion en verloor met 4-1. Justin Reid-Ross tekende bij Amsterdam voor twee treffers en bracht zijn seizoenstotaal al op vijf.

Koen Bijen heeft een lekker weekend achter de rug. De speler van KZ scoorde vrijdagavond de treffer die zijn ploeg een punt tegen Oranje-Rood bezorgde en deed zondag hetzelfde tegen Tilburg: 1-1.

Jelle Galema lijkt zijn draai in Den Bosch te hebben gevonden. Tegen Pinoké scoorde de van Oranje-Rood overgekomen aanvaller opnieuw. Dat was echter niet voldoende voor de zege. In de laatste minuut scoorde Jacob Smith voor de thuisploeg uit een strafcorner de gelijkmaker: 1-1.

 

 

 


4 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Ouch. Wat is er mis in Rotterdam? Na een eerste mooie overwinning op Amsterdam, lijkt het een lastig seizoen te worden...

 2. Runa Honig

  Of is deze competitie gewoon heel onvoorspelbaar? Het ligt allemaal erg dichtbij elkaar.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  6-2 ligt niet heel dicht bij elkaar...

 4. mickh

  Na de overwinning van Rotterdam op Amsterdam was de kop van het artikel op hockey.nl iets in de trant van `Rotterdam is een topploeg`...dat leek me toen al wat voorbarig, na het dramatische seizoen vorig jaar. Maar ach, in Nederland maakt 1 zwaluw al vaak de zomer, dus ik kan het de jeugdige scribenten hier niet kwalijk nemen. 2 forse nederlagen geven mij in ieder geval het idee dat het lek verre van boven is. Met alle credits voor HGC, maar 6-0 achter komen? Ben zeer benieuwd wat er gaat gebeuren in Rotterdam de komende dagen...dit lijkt niet zonder gevolgen te blijven.


Wat vind jij? Praat mee...