HK (H): Kampong wint topper van Oranje-Rood, Tilburg hekkensluiter af

Philip Meulenbroek bleek opnieuw het Goudhaantje bij Kampong. Met zijn treffer luttele seconden voor tijd bezorgde hij zijn ploeg de 1-0 zege in de topper tegen Oranje-Rood. Tilburg kwam in Den Haag tegen Klein Zwitserland niet verder dan 0-0, maar steeg hierdoor wel van de twaalfde naar de tiende plaats. De nieuwe hekkensluiter is SCHC, dat in eigen huis met 6-1 verloor van koploper Bloemendaal.

Kampong boekte zijn zesde overwinning op rij. Nadat vorige week de topper tegen Bloemendaal met winst werd afgesloten, was Oranje-Rood zondag slachtoffer van de dadendrang van de landskampioen. Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te steven, totdat ‘Goudhaantje’ Philip Meulenbroek de voorzet van Ties Ceulemans met nog luttele seconden op de klok achter doelman Pirmin Blaak tikte.

Klein Zwitserland-Tilburg 0-0

De degradatiekraker kende geen winnaar. Het bleef 0-0. Door de puntendeling deed Tilburg wel afstand van de laatste plaats in de Hoofdklasse Heren. Dankzij nederlagen van de concurrenten Almere en SCHC stegen de Tilburgers zelfs twee plekken naar positie tien. Het verschil met Klein Zwitserland, dat negende staat, is slechts een punt. Na vier nederlagen op rij was de 0-0 een welkom punt voor Klein Zwitserland dat in vijf duels slechts een keer scoorde.

Een week na de smadelijke 8-2 nederlaag en het vertrek van hoofdcoach Graham Reid sloot Amsterdam zijn duizendste wedstrijd in de Hoofdklasse af met drie punten. Het laaggeklasseerde Almere werd met 3-1 verslagen. Eindelijk weer een zege voor Amsterdam dat na de 7-1 tegen Tilburg vier duels zonder overwinning bleef. Door de nederlaag van Oranje-Rood kroop Amsterdam weer dichter naar de vierde plaats op de ranglijst. Het verschil is nu drie punten.

De duizendste wedstrijd in de Hoofdklasse heeft HGC niet met een overwinning kunnen bekronen. De ploeg uit Wassenaar keek tot twee keer toe tegen een achterstand aan. Rotterdam pakte na twee nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt, maar schoot er uiteindelijk weinig mee op. De ploeg staat zevende op zes punten van een play-offplek.

Den Bosch bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen, maar had meer gewild dan een 1-1 tegen Pinoké. De ploeg kon hierdoor niet optimaal profiteren van de nederlaag van Oranje-Rood. Het verschil bedraagt nu drie punten. Dat had een punt kunnen zijn bij winst op Pinoké. Bovendien mengt Amsterdam zich ook weer in de strijd om een ticket voor de play-offs.

Bloemendaal boekte uiteindelijk een ruime 6-1 zege. Het verschil met SCHC werd pas in de tweede helft gemaakt. Het leek wel of de koploper pas na de gelijkmaker van SCHC wakker werd geschud. Vanwege de ruime nederlaag zakte SCHC naar de laatste plaats in de Hoofdklasse Heren.


1 Reactie

  1. Toon Janssen

    Nooit “ouwe” schoenen wegdoen. Compliment ook voor de Wert. Probleemloos 👍🏻😀


Wat vind jij? Praat mee...