HK (H): Strijd om tickets play-offs weer open, Almere nieuwe hekkensluiter

De strijd om de play-offs is weer compleet open. Door het puntenverlies van HGC en Oranje-Rood zitten Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam weer volop in de race voor een play-offticket. Almere is de nieuwe hekkensluiter en Tilburg heeft aansluiting gevonden met Klein Zwitserland dat nog wel op een veilige negende plaats staat.

Kampong - Amsterdam (1-1)

Stand Team Naam
66' 1-0 Kampong Philip Meulenbroek
70' 1-1 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross

Opnieuw leek Philip Meulenbroek de matchwinnaar te worden voor Kampong. Met zijn zesde doelpunt in vijf wedstrijden zette hij de landskampioen vlak voor tijd op voorsprong. Martijn Havenga kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de winst voor Kampong veilig te stellen, maar zijn inzet werd gered door Jan de Wijkerslooth. Het was voor de doelman van Amsterdam zijn laatste actie. Hij werd gewisseld voor een extra veldspeler. Dat voordeel viel meteen weg door een gele kaart van Billy Bakker. Ondanks het ondertal kregen de Amsterdammers nog een strafcorner, die in de laatste minuut in de kruising werd gepusht door Justin Reid-Ross.

Klein Zwitserland - Rotterdam (2-5)

Stand Team Naam
20' 0-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
35' 0-2 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
41' 1-2 (sc) Klein Zwitserland Wouter Pastoor
50' 1-3 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
50' 2-3 Klein Zwitserland Wouter Pastoor
64' 2-4 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
70' 2-5 Rotterdam Simon Egerton

Met de volle winst uit het dubbelweekend heeft Rotterdam zich toch weer in een kansrijke positie gemanoeuvreerd voor een plek in de play-offs. De 4-2 overwinning betekende de eerste uitzege in de historie van de Rotterdammers bij Klein Zwitserland. De promovendus zag Tilburg in puntenaantal gelijk komen, maar Klein Zwitserland staat op basis van meer zeges nog steeds op de veilige negende plaats.

Almere - Den Bosch (1-4)

Stand Team Naam
10' 0-1 Den Bosch Jelle Galema
15' 1-1 Almere Stijn Jolie
19' 1-2 Den Bosch Jelle Galema
49' 1-3 (sc) Den Bosch Joaquin Menini
52' 1-4 (sb) Den Bosch Bram van Groesen

De tiende nederlaag in elf duels betekende dat Almere de rode lantaarn overnam van SCHC. SCHC en Tilburg liepen dankzij hun onderlinge puntendeling ook nog eens een punt uit op de Almeerse ploeg, die ondanks een 1-1 tussenstand met lege handen achterbleef. Dankzij de 4-1 zege is Den Bosch al zeven wedstrijden ongeslagen. De ploeg van coach Eric Verboom passeerde Amsterdam op de ranglijst en kwam in punten gelijk met nummer vier Oranje-Rood. Het gat met HGC dat derde staat is ook nog maar een punt.

HGC - Pinoké (2-2)

Stand Team Naam
7' 1-0 HGC Willem Rath
9' 1-1 Pinoké Jord Beekmans
11' 1-2 Pinoké Jacob Smith
65' 2-2 (sc) HGC Ashley Jackson

Er lijkt zand in de motor van HGC te zitten. Met een punt uit twee wedstrijden sloot de spektakelploeg in de Hoofdklasse het dubbelweekend met een kater af. Ashley Jackson stelde met een rake strafcorner vijf minuten voor tijd een punt veilig voor HGC, dat wel derde blijft maar de concurrentie zag inlopen.

Bloemendaal - Oranje-Rood (5-0)

Stand Team Naam
5' 1-0 Bloemendaal Thierry Brinkman
9' 2-0 (sc) Bloemendaal Floris Wortelboer
14' 3-0 Bloemendaal Florian Fuchs
35' 4-0 Bloemendaal Yannick van der Drift
67' 5-0 Bloemendaal Roel Bovendeert

Oranje-Rood leed op ’t Kopje in Bloemendaal alweer de vierde nederlaag sinds de winterstop en moet vrezen voor deelname aan de play-offs. Den Bosch kwam in punten gelijk en ook Amsterdam en Rotterdam knabbelden iets af van hun achterstand op de Eindhovense formatie. Koploper Bloemendaal vergrootte zijn voorsprong op achtervolger Kampong naar drie punten.

SCHC - HC Tilburg (2-2)

Stand Team Naam
41' 1-0 SCHC Caspar Dobbelaar
48' 1-1 (sc) HC Tilburg Jip Krens
61' 1-2 (sc) HC Tilburg Gareth Furlong
69' 2-2 (sc) SCHC Thomas Vis

De degradatiekraker eindigde onbeslist. Negen minuten voor tijd leek Tilburg er met de drie punten vandoor te gaan, maar Thomas Vis voorkwam in de slotminuut een nederlaag voor SCHC. Dankzij de puntendeling verliet de Bilthovense formatie de laatste plaats in de Hoofdklasse. En Tilburg vond aansluiting met de veilige negende plaats.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Bloemendaal H1
  22
  51

  2
  Kampong H1
  22
  51

  3
  HGC H1
  22
  40

  4
  Amsterdam H1
  22
  40

  5
  Oranje-Rood H1
  22
  38

  6
  Den Bosch H1
  22
  37

  7
  Rotterdam H1
  22
  35

  8
  Pinoké H1
  22
  21

  9
  Almere H1
  22
  18

  10
  Tilburg H1
  22
  14

  11
  Klein Zwitserland H1
  22
  13

  12
  SCHC H1
  22
  9


2 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  De strijd om plekken 3 en 4 is ongekend spannend! Op basis van het programma en de huidige vorm hieronder schat ik de kansen van HGC, Den Bosch en Amsterdam het hoogst in, maar alles kan. Rotterdam moet aanstaande zondag van Kampong winnen, anders zijn ze klaar. Rotterdam speelt nog tegen Kampong, SCHC, Bloemendaal, Oranje Rood en Tilburg. Amsterdam tegen SCHC, Bloemendaal, Oranje Rood, Tilburg en Pinoke Den Bosch tegen KZ, Kampong, SCHC, Bloemendaal en Oranje Rood Oranje Rood tegen Pinoke, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch HGC tegen Almere, KZ, Kampong, SCHC en Bloemendaal Wel jammer dat er op Vrijdag 3 Mei 3 toppers worden afgewerkt (Amsterdam - OR, Rotterdam - Bloemendaal, HGC - Kampong), stomme pro league!

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  En 26 April staan Duitsland - Nederland gepland, terwijl 28 April Bloemendaal - Amsterdam en Kampong - Den Bosch spelen. Op basis waarvan roept Caldas spelers op? Houdt hij rekening met de Hoofdklasse? En zo ja, hoe zorgt hij dan dat het voor alle clubs eerlijk is??


Wat vind jij? Praat mee...