HK (H): Tim Swaen maakt hattrick tegen oude werkgever

Tim Swaen kende geen genade tegen zijn oude werkgever Tilburg. De strafcornerspecialist in dienst van Bloemendaal scoorde liefst drie keer tegen zijn voormalig ploeggenoten. Daarmee was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor de halve productie van de Mussen. Rotterdam boekt een zwaarbevochten en belangrijke overwinning op Kampong.

SCHC kreeg Amsterdam op bezoek en die ploeg bleek een maatje te groot voor de Bilthovenaren. Het werd 2-4 dankzij goals van Jan-Willem Buissant, Justin Reid-Ross, Mirco Pruyser en Boris Burkhardt. Stichtsche blijft vandaar de hekkensluiter van de Hoofdklasse Heren.

Bloemendaal is de koploper van de Hoofdklasse Heren en bevestigde die positie door thuis ruimschoots te winnen van Tilburg. De Brabanders kwamen nog wel even op voorsprong via de Welsh international Gareth Furlong. Eenmaal van de schrik bekomen liepen de Mussen na de gelijkmaker van Floris Wortelboer in de twaalfde minuut uit naar 6-1. Tim Swaen maakte een hattrick uit de strafcorner tegen zijn oude ploeg.

Pinoké leek op weg naar een stuntje én de eerste overwinning van het seizoen tegen Oranje-Rood. Belgisch international Alex Hendrickx en Camil Papa scoorden voor de Steekneuzen voor rust, Bob de Voogd deed dat voor de thuisploeg. Maar in de tweede helft stelden Mink van der Weerden en de Belgisch international van OR Thomas Briels orde op zaken voor de Eindhovenaren.

Almere had op eigen veld weinig in te brengen tegen HGC. Zowel Ashley Jackson als Dick Möhlmann scoorde twee keer voor de Gazellen. Almere kan de zege van vrijdag dus geen goed vervolg geven en houdt even halt op de negende plek op de ranglijst. HGC staat vijfde.

Klein Zwitserland ontving Den Bosch, dat wellicht wat was aangeslagen na de nederlaag tegen Almere van vrijdagavond. Echter de Bosschenaren rechtten hun rug tegen de promovendus en keerden met drie punten in de tas en een 1-3 huiswaarts.

Rotterdam heeft de weg naar boven gevonden. De formatie van Albert-Kees Manenschijn boekte een knappe en belangrijke zege op regerend landskampioen Kampong. Jeroen Hertzberger schoot de beslissende 1-2 erin. Het was alweer de 400ste carrièretreffer van de international. Kampong blijft ondanks de nederlaag staan op de tweede plek op de ranglijst. Rotterdam staat zesde.


2 Reacties

  1. p477

    Ik vind het een beetje raar dat Kampong nu al voor de tweede keer op rij een dubbel weekend heeft met 2 toppers (eerste weekend tegen Bloemendaal en Oranje Rood en tweede weekend Amsterdam & Rotterdam). Dat lijkt er wel een beetje op dat dit wel heel slecht gepland is door de KNHB (lees met opzet)

  2. Runa Honig

    Is dat niet gewoon een computerprogramma en daardoor volstrekt toevallig dat dit zo is uitgekomen? Om de knhb van competitievervalsing te beschuldigen is op z’n zachtst gezegd gewaagd, maar als kampongfan ben ik ook wel nieuwsgierig naar het antwoord.... dus misschien is er iemand die nader kan uitleggen hoe het programma wordt samengesteld.....?


Wat vind jij? Praat mee...