HK (H): Winst Den Bosch, Rotterdam en HGC, Almere pakt punt

Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft Rotterdam de topper tegen Kampong met 3-2 gewonnen. Den Bosch boekte zondag een prima zege door Amsterdam in het eigen Wagener Stadion met 3-2 te kloppen en HGC won in Eindhoven met 5-4 van Oranje-Rood. Hekkensluiter Almere pakte een punt tegen Tilburg. Het werd 2-2.

Tilburg leek er zondag met de volle buit vandoor te gaan tegen Almere, maar Valentijn Charbon behoedde zijn ploeg met twee treffers voor een nederlaag. Almere pakte dankzij de 2-2 het eerste punt van het seizoen in eigen huis. Het was ook pas het tweede punt van de competitie voor de hekkensluiter, die slechts twee punten achterstand heeft op de nummer elf Hurley.

Amsterdam is bezig met een slechte serie. De thuisnederlaag tegen Den Bosch (2-3) was de vierde verliespartij in vijf wedstrijden. Hierdoor is de ploeg van coach Santi Freixa pas terug te vinden op een achtste plaats op de ranglijst. Den Bosch staat er daarentegen veel beter voor. De formatie is derde na de derde overwinning op rij. Den Bosch kwam tot twee keer toe op achterstand, waarna Arjen Lodewijks vlak voor tijd het duel in het voordeel van de Brabanders besliste.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Koploper Bloemendaal had weinig moeite met Klein Zwitserland, dat met 5-1 werd verslagen. De Mussen zijn in hun laatste dertien Hoofdklasse-duels ongeslagen. Tim Swaen was twee keer trefzeker uit een strafcorner en ook goaltjesdief Roel Bovendeert wist het net te vinden. Klein Zwitserland zakte een plek naar positie tien ten faveure van Tilburg. De Steenbokken wonnen slechts een van de laatste acht competitieduels.

Oranje-Rood en HGC was de meest doelpuntrijke wedstrijd van de elfde speeldag met negen doelpunten. HGC leidde met 1-3, maar zag Oranje-Rood voor rust alsnog langszij komen. Steijn van Heijningen en Maico Casella, met zijn tweede treffer van de middag, stelden een overwinning voor HGC veilig. Hierdoor blijft HGC in de race voor de tickets voor de play-offs. De ploeg staat vierde met nog een inhaalwedstrijd op het programma. Oranje-Rood incasseerde alweer de vijfde nederlaag van het seizoen en voert het rechterrijtje aan op positie nummer zeven.

De Bosderby werd gewonnen door Pinoké. De enige treffer van het duel kwam, hoe kan het ook anders, op naam van Alexander Hendrickx. Na rust pushte de Belg zijn ploeg naar de vijfde overwinning van het seizoen. Hurley leed de vierde nederlaag op rij en zag concurrent en hekkensluiter Almere een punt dichterbij komen op de ranglijst.

Rotterdam is bezig aan een prachtige serie. Na de nederlaag op de eerste speeldag is de ploeg al tien duels zonder nederlaag. Kampong leed alweer de tweede nederlaag op rij en derde in totaal. In de strijd om de play-offs verliezen de Utrechters terrein ondanks dat de formatie nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft. Jeroen Hertzberger had met twee doelpunten een groot aandeel in de Rotterdamse overwinning.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de elfde speeldag in de Hoofdklasse Heren en de elfde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


3 Reacties

 1. conegut

  Goed om te zien dat teams die zich hebben verjongd de afgelopen jaren nu in de hogere segmenten te zien zijn. Amsterdam en Oranje Rood teren te lang op oude ervaren krachten je ziet dat deze over “the hill” zijn en voorbij worden gelopen door het jeugdige enthousiasme.

 2. stekel

  AMS gaat pas na de OS 2020 verjongen. Dan is er ook nieuw bestuur die weer kan gaan bouwen

  1. kasparstevens

   Verwacht toch dat een paar AMS internationals de OS niet gaan meemaken.


Wat vind jij? Praat mee...