HK Heren: HGC snakt naar zeldzame thuiszege op Kampong

In de Hoofdklasse Heren staat komende zondag nog één wedstrijd op het menu: de inhaalwedstrijd tussen HGC en Kampong. De topper stond aanvankelijk gepland voor speelronde 5, maar werd vanwege EHL-verplichtingen van beide clubs uitgesteld. We zetten de belangrijkste feiten over beide clubs op een rijtje.

HGC staat op papier voor een lastige opgave tegen Kampong. In de reguliere competitie won de club slechts één van zijn laatste zestien duels met de Utrechters. Op 12 april 2015 werd het 2-4 in Utrecht.

HGC won in de reguliere competitie ook slechts één van zijn laatste zestien thuisduels met Kampong. Op 6 maart 2011 werd het 2-1 op de Roggewoning. Daarna volgden acht thuisduels op rij zonder winst (G2 V6).

In de laatste drie competitieduels van Kampong vielen liefst negentien goals, een gemiddelde van meer dan zes goals per duel. Kampong won in die reeks met 4-3 van Almere, verloor met 3-2 van Rotterdam en won met 5-2 van Klein Zwitserland.

Deze teams ontmoetten elkaar vorig seizoen in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Kampong won met 2-5 in Wassenaar en vervolgens met 3-2 op eigen veld. In het duel op de Roggewoning scoorde Philip Meulenbroek vier keer.

Overige stats
26 Kampong scoorde in zijn laatste acht uitduels met HGC telkens minimaal twee keer, met een totale productie van 26 goals.

13 Met dertien doelpunten (allemaal uit strafcorners) heeft Jip Janssen zijn persoonlijk record in het reguliere seizoen al aangescherpt. Vorig seizoen kwam hij tot acht treffers.

11 Janssen nam elf van de laatste dertien strafcornerdoelpunten van Kampong voor zijn rekening. Boet Phijffer maakte elk van de laatste vijf velddoelpunten van de Utrechters.

8 Maico Casella heeft als enige speler in de Heren Hoofdklasse in elk van de laatste acht speelronden gescoord. Hij was in die acht wedstrijden goed voor dertien doelpunten.

11 De Argentijn maakte dit seizoen elf velddoelpunten, samen met Roel Bovendeert (Bloemendaal) het meest in de Heren Hoofdklasse.

Scheidsrechters Thijs Retra en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Kampong (H)  Ophalen van gegevens


10 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  De druk ligt bij Kampong, HGC kan vrij uit spelen. Dit kan nog wel een hele bepalende wedstrijd worden: In het scenario dat Kampong in de komende 2 speelronden van zowel HGC en Bloemendaal verliest staat het met nog 8 wedstrijden te spelen mogelijk al 6 punten achter op de nummer 4 (Rotterdam moet dan wel van Den Bosch winnen). Toevallig is voor de laatste speelronde Kampong - Rotterdam gepland.

 2. haags-hopje

  Juist omdat de druk er op staat, gaat Kampong deze strohalm pakken en deze wedstrijd gemakkelijk winnen.

 3. stekel

  Is de beleving van HGC heren idd zoals de titel beschrijft?

  1. Ramon Min

   Laten we het hopen!

 4. floppieenteun

  Bij winst staat HGC, met nog 9 wedstrijden te gaan, 8 punten voor op plek 5 (nu Kampong) en 12 punten voor op plek 6 (nu OR). Hoe lang is het geleden dat HGC er zo goed voor stond? Kan me dus eerlijk gezegd niet voorstellen dat er zondag iets mis is met de beleving van HGC. van Ass is een topcoach met veel ervaring. Ook veel ervaring in het team. Gaat wat dat betreft wel goed komen.

 5. floppieenteun

  En wel grappig dat Kampong geassocieerd wordt met een strohalm. Altijd nog beter dan geassocieerd worden met een kerstboom, waarbij een kerstbal vervangen is door een uitdraai van teletekst pagina 630 :-).

 6. Mark Bouwman

  "Strohalm" (Kampong) "snakken naar" (HGC).... Allemaal opgeklopt gedoe, het is een wedstrijd in een reeks van 22, of beter gezegd waar iedere wedstrijd belangrijk is. Het lesje is immers dat je je voor P/O's kwalificeert door te winnen van de "kleintjes". Wie dat ook mogen zijn. Het wordt hopelijk een felle, spannende pot.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Uhm nee.. van de nog 10 wedstrijden speelt Kampong nog 2x tegen HGC, en tegen Bloemendaal, Den Bosch en Rotterdam (5/10). Dus Kampong moet toppers gaan winnen om voor Playoffs te plaatsen.

  2. stekel

   Terecht commentaar. Vermoed dat HGC heren snakt naar iedere wedstrijd en zich niet met de statistieken of interpretatie daarvan bezig houdt.

 7. haags-hopje

  Kampioen word je inderdaad tegen de kleintjes. Alleen zijn er dit seizoen maar vier "kleintjes" en zeven ploegen die in de play offs kunnen spelen. En Bloemendaal natuurlijk. Zou mij niets verbazen als zowel Kampong als HGC de play offs halen, maar deze wedstrijd is voor Kampong.


Wat vind jij? Praat mee...