Tilburgs duo gaat op avontuur in Spaanse Hoofdklasse

Heren 1 van Tilburg moet het komend seizoen als kersverse Hoofdklasser stellen zonder Casper van Wandelen en Rogier van Schijndel. Het 2-tal verruilt Brabant voor U.D. Taburiënte op het Spaanse eiland Gran Canaria. Een bijzondere stap, want eigenlijk zouden ze bij Tilburg blijven.

‘Maar toen kwam dit aanbod’, vertelt Casper vanaf zijn vakantieadres in Spanje. ‘We gaan hier met z’n 2’en een jaar Spaans leren, in de Spaanse Hoofdklasse spelen en met nog een paar andere buitenlandse gasten lol maken. Qua niveauverschil gaan we er denk ik niet op achteruit. Dat de Hoofdklasse de sterkste competitie van de wereld is kan niemand ontkennen, maar ik denk dat de top-4 hier wel mee zou kunnen met de top-4 in Nederland.’

‘Ik raak Rogier niet zat’

Veel geld gaan Van Wandelen en Van Schijndel naar eigen zeggen niet verdienen, maar duur zal het ook niet voor ze zijn. ‘De club gaat alles voor ons betalen. De vliegtickets, het appartement, levensmiddelen, een cursus Spaans en er zit ook wel een vergoeding aan vast. Dat appartement gaan we geloof ik delen met nog een paar gasten uit het buitenland, zodat we al een beetje een band met elkaar krijgen. Rogier ken ik al langer, dus ik denk dat ik het met hem sowieso wel een jaar ga volhouden in 1 huis. Andersom vast ook wel, en als hij me even zat is dan gaat hij maar in z’n eentje naar het strand of zo’, aldus een opgewekte Casper van Wandelen.

Naast de 2 Nederlanders kan Taburiënte ook rekenen op de diensten van een Australische keeper, een Argentijnse spits en worden er waarschijnlijk nog 2 andere niet-Spanjaarden aangetrokken.

Lees meer


Wat vind jij? Praat mee...