Voor Pinoké staat er zondag tegen Amsterdam genoeg op het spel

Zondag zijn in de hoofdklasse alle ogen gericht op de strijd om het vierde playoff-ticket. Nummer drie HGC is officieus al geplaatst. Amsterdam, Oranje-Rood en Den Bosch vechten om het laatste plaatsbewijs. Middenmotor Pinoké kan zand in de Amsterdamse machine gooien en heeft daar ook zeker redenen voor.  

Een gelijkspel of nederlaag van Amsterdam tegen de buren van Pinoké zou in de laatste competitieronde een droomscenario betekenen voor nummer 5 Oranje-Rood of nummer 6 Den Bosch, de twee clubs die zondag aan de Oosterplas tegen elkaar strijden. Zij zullen in een titanenstrijd voor de winst gaan en hopen op een misstap van Amsterdam.

Pinoké-coach Jesse Mahieu werd zelf met Amsterdam als speler twee keer landskampioen, maar is niet van plan om de grote buurman enigszins tegemoet te komen. Een bosderby in het Amsterdamse Bos blijft een speciale wedstrijd, waar er meer sentimenten spelen en de uitkomst soms verrassend is. Voor de winterstop werd het op het complex van Pinoké 2-2 tegen Amsterdam. De ploeg die poleposition staat voor de laatste plek in de play-offs is dus gewaarschuwd.

De Steekneuzen hebben genoeg redenen om van Amsterdam te winnen. Ook al kunnen ze als nummer acht van de competitie geen play-offs meer halen of degraderen. ‘De Gold Cup-finale vrijdag tegen Amsterdam wordt uitgesteld tot 23 mei of 30 mei, als wij zondag verliezen van Amsterdam’, weet Mahieu, die vorig jaar met Pinoké de Gold Cup won maar wel het vege hoofdklasselijf moest redden in de play-outs tegen Nijmegen. Winst op Amsterdam zou een veel prettiger einde voor het seizoen betekenen voor de Steekneuzen.

‘Een paar weken wachten op die finale is voor ons niet aantrekkelijk. Dan moeten we daar weken speciaal voor doortrainen. We hockeyen al een tijdje in een soort vacuüm op de ranglijst, omdat we niets kunnen bereiken, behalve ontwikkeling. Het zou een kroon op onze competitie zijn als we één of drie punten pakken van Amsterdam. De praktische kant van maar één week doorspelen helpt daarbij natuurlijk.’

Jesse Mahieu in actie als coach van Pinoké. Foto: Willem Vernes

Zondag kan het tot de laatste minuut spannend blijven in het Wagener Stadion, afhankelijk van de stand in het Wagener Stadion en de stand in Den Bosch. Met de bizarre comebacks in de Champions League deze week is wel duidelijk dat alles pas zeker is als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Mahieu werd deze week door die Champions League weer herinnerd aan de keer dat hij zelf met Pinoké de play-offs toch niet bereikte, na een fantastisch seizoen in 2012. In de laatste wedstrijd tegen HGC gaf Pinoké toen een voorsprong weg en scoorden de Gazellen alsnog de dodelijke gelijkmaker (2-2). ‘Wij hadden die grote droom om die play-offs te bereiken. Maar door die laatste goal hebben wij het op doelsaldo niet gered. Als je dan deze week Ajax in de dying seconds die wedstrijd ziet weggeven, dan komt dat gevoel ook weer even bij me terug.’


Wat vind jij? Praat mee...