België en Pakistan maken zich op voor wedstrijd die ze liever niet willen spelen

België en Pakistan sluiten de laatste Champion Trophy af met een wedstrijd die ze liever niet hadden willen spelen. Het duel om de vijfde plaats. België eindigde in de poule als vijfde, na drie remises en één overwinning – op Pakistan nota bene. Pakistan pakte slechts één overwinning: Argentinië werd ruim verslagen.

Pakistan en België kwamen elkaar drie keer eerder tegen in de Champions Trophy. Pakistan won de eerste ontmoeting, 2-0 in 2012, en België de laatste twee, 2-1 in 2014 en 4-2 eerder dit toernooi. Afgelopen vrijdag won België met 4-2 van Pakistan. Aleem Bilal maakte twee doelpunten voor Pakistan, beide uit een strafcorner. Thomas Briels (veld), Amaury Keusters (veld), Cédric Charlier (strafcorner) en Florent Van Aubel (veld) scoorden voor België.

Thomas Briels scoorde ook tegen Pakistan in the 2-1 overwinning in de Champions Trophy in 2014. Tanguy Cosyns maakte destijds het andere doelpunt voor de Belgen.

Pakistan won elk van zijn eerste acht ontmoetingen met België op belangrijke toernooien voordat onze zuiderburen op de Champions Trophy van 2014 voor het eerst van de Aziaten wonnen.

België kan het tweede team deze eeuw worden met twee overwinningen tegen Pakistan op één editie van de Champions Trophy. Nederland lukte dit in 2012. 

Cédric Charlier en Amaury Keusters scoorden allebei tweemaal voor België in de 2018 Champions Trophy. Alleen Sebastien Dockier (4 in 2012), Tom Boon (3 in 2012) en Florent Van Aubel (3 in 2014) maakten meer doelpunten voor België op één editie van de Champions Trophy.


Wat vind jij? Praat mee...