Frankrijk van Delmee wint EK voor B-landen en promoveert

Frankrijk heeft zich net als Rusland geplaatst voor het EK dat in 2021 in Amsterdam wordt gespeeld. In het Noord-Franse Cambrai was de thuisploeg in de finale van het EK voor B-landen met 4-0 te sterk voor Rusland.

Het thuisland was als de nummer 13 van de wereld ook dé favoriet om kampioen te worden van het Eurohockey Championship II, maar had het in de halve finale nog knap lastig tegen Oostenrijk. Het werd 1-1, waarna de Fransen de shoot-outs nipt met 4-3 wonnen.

In de andere halve finale was Rusland met 2-0 te sterk voor Polen. Frankrijk en Rusland zien we 2021 dus terug op het EK in Nederland. Voor de Nederlandse coach Jeroen Delmee was de promotie naar het ‘grote’ EK noodzakelijk met de Franse ambities, na het grote succes met een kwartfinale op het WK in India.

Volgens Delmee was het na een zwaar seizoen zeker een ‘must’ om te promoveren, maar was dat na het WK, de FIH Series en nu het EK zeker niet makkelijk, omdat de spelers volgens de bondscoach geen vakantie hadden gehad na de competitie.

De Nederlandse coach Jeroen Delmee van Frankrijk na de wedstrijd tegen China (1-0), op het WK hockey. Foto: Koen Suyk


3 Reacties

  1. Toon Janssen

    Knap hoor! Mooi al die Nederlanders in den vreemde!

  2. Sjang Fijen

    Mooi werk Jeroen, zien we la douce France straks op het EK. Wie weet ontstaat er een nieuwe situatie onder jouw leiding in Frankrijk waardoor na Belgie ook Frankrijk meedoet voor de knikkers. Goed voor het hockey, goed voor jou. In ieder geval succes toegewenst vanuit de Bossche dreven. Groet.....Sjang

  3. lize

    Teun de Nooijer zou dit ook moeten kunnen toch ,zoiets?!


Wat vind jij? Praat mee...