Jong Oranje Dames speelt gelijk tegen China

Jong Oranje Dames heeft in het Wagener Stadion in Amstelveen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong China. Na de 2e plaats op het 4-landentoernooi in Bad Kreuznach heeft de ploeg van coach Rick Mathijssen – nog altijd zonder de speelsters van Den Bosch en SCHC – net geen overwinning kunnen boeken. In de voorlaatste minuut maakten de Chinese meiden de gelijkmaker.

De Nederlandse dames onder 21 leken op rozen te zitten na de 2-0 voorsprong. Die stand was bereikt door doelpunten van Michelle Fillet uit de strafcorner 10 minuten voor rust en Marijn Veen na een kwartier spelen in de 2e helft. Maar China maakte 2 minuten later al de aansluitingstreffer. Dat bleek een goede springplank voor de gelijkmaker.

Vrijdagochtend krijgen de meiden ‘dezelfde’ uitdaging voor de kiezen: om 11 uur speelt Jong Oranje Dames opnieuw tegen Jong China, wederom in het Wagener Stadion.