Jong Oranje Heren verslaat Duitsland in hol van de leeuw

De Jong Oranje Heren maken nog altijd kans om het 4-landentoernooi in Hannover als winnaar af te sluiten. Na in de eerste wedstrijd van België te hebben verloren, werd er zaterdag van Duitsland gewonnen. In het hol van de leeuw werd het 3-2 voor het team van Eric Verboom.

‘We hebben het goed gedaan vandaag’, zegt Verboom. ‘De jongens hebben netjes gespeeld, hard gewerkt en als team voor iedere meter gevochten. We wisten dat we de Duitsers onder druk moesten zetten, zodat ze niet te ver op onze helft konden spelen. Dat ging goed. Het uiteindelijke resultaat stemt me dan ook tevreden. Volgens de verhoudingen en statistieken meer dan terecht.’

Na 8 minuten mocht Oranje de 1e treffer al vieren. Een schitterend doelpunt van Joep de Mol, die van cirkel tot cirkel liep. ‘Joep ging met de bal lopen, bleef lopen, liep nog altijd door en voor hij het doorhad stond hij op kopcirkel en mocht hij zomaar uithalen. Daarna hebben we nog veel kansen gehad, maar een doelpunt viel er niet meer voor rust.’

Verboom vertelde zijn team in de rust dat de Duitsers ongetwijfeld op zoek zouden gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, sterker nog, het werd 2-1 voor Duitsland. ‘Het ging allemaal redelijk rap achter elkaar, maar de achterstand vond ik onterecht. Het waren een beetje suffe goals, daar baal ik dan ook van. Dat blijft een puntje van aandacht. Uiteindelijk maken we via een corner van Jip Janssen gelijk. Het was de 1e van in totaal 4 corners die goed werd gestopt en die vliegt er dan meteen in. Uiteindelijk komen we vlak voor tijd nog op voorsprong door een doelpunt van Terrance Pieters en hebben we de wedstrijd met ons koppie erbij uitgespeeld.’

Eindwinst

Door de overwinning op Duitsland is de eindwinst op het 4-landentoernooi nog altijd niet uit beeld. Daarvoor moet er zondag wel met 4 doelpunten verschil worden gewonnen van Pakistan, en moeten de Duitsers van België winnen. ‘Maar dan ook weer niet met te veel doelpunten. België heeft aan een gelijkspel genoeg. Maar laten wij eerst maar tegen Pakistan spelen, dan zien we de rest daarna wel’, aldus Verboom.

Jong Oranje Heren – Duitsland 3-2 (1-0)

1-0 Joep de Mol
1-1 Anton Boeckel
1-2 Anton Boeckel
2-2 Jip Janssen (sc)
3-2 Terrance Pieters