WK U21 – Dag 4: India treft België in kwartfinales, Pakistan houdt hoop

De eerste twee duels in de kwartfinales van het WK onder 21 jaar in Bhubaneswar zijn bekend. Gastland India treft komende woensdag België, een herhaling van de WK-finale van 2016 die door de Indiërs werd gewonnen. Het andere kwartfinaleduel gaat tussen Frankrijk en Maleisië.

België sloot zaterdag de poulefase af als nummer één van Poule A na de 3-0 zege op het nog puntloze Chili. Lucas Putters zette de Belgen al na twee minuten op voorsprong waarna Thibeau Stockbroekx van Oranje-Rood nog voor rust de 2-0 maakte. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Nelson Onana Alma bepaalde na rust uit een strafcorner de eindstand.

Maleisië eindigde op doelsaldo tweede achter de Belgen in de poule. De Aziatisch ploeg had in de derde groepswedstrijd de handen vol aan de Zuid-Afrikanen, die moesten winnen om de kwartfinales te bereiken. Lange tijd hield Zuid-Afrika gelijke tred met Maleisië. Als de Maleisiërs scoorden, maakten de Zuid-Afrikanen gelijk. Twee minuten na de 3-3 besliste Akhimullah Anuar het duel in het voordeel van de Aziaten door een strafcorner te verzilveren.

Jules Bournac zet de 6-0 voor Frankrijk tegen Canada (11-1) op het bord tijdens het WK onder 21 jaar in Bhubaneswar. Foto: FIH

Timothée Clement

Maleisië neemt het in de kwartfinales op tegen Frankrijk, dat de laatste groepswedstrijd met 11-1 won van Canada. Timothée Clement, die afgelopen zomer ook actief was op het EK in Amstelveen, maakte drie doelpunten. De 20-jarige aanvoerder van de Fransen is samen met de Indiër Sanjay met acht treffers voorlopig topscorer van het toernooi.

India heeft de nare smaak van de nederlaag tegen Frankrijk (4-5) eerder dit toernooi meer dan goed weggespoeld. Na de 13-1 zege donderdag op Canada werd zaterdag Polen met 8-2 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van topschutter Sanjay. Door  de tweede zege en tweede plaats in Poule B kan India zich opmaken voor de kraker in de kwartfinales tegen België.

Op een plek in de kwartfinales kan Pakistan alleen hopen. Na de 3-1 zege op Egypte heeft de ploeg zondag een overwinning nodig op Argentinië in de laatste groepswedstrijd om zich te scharen bij de laatste acht van het wereldkampioenschap. Ali Rizwan schreef de totale productie van Pakistan tegen Egypte op zijn conto. Hussein Awad tekende voor de Egyptische treffer.

Ali Rizwan haalt uit voor een van zijn drie doelpunten voor Pakistan tegen Egypte tijdens het WK onder 21 jaar in Bhubaneswar. Foto: FIH

Jong Oranje

Jong Oranje Heren kwam niet actie. De ploeg had een rustdag en speelt zondag om 10.00 uur . Tegenstander is de Verenigde Staten. Het is het laatste pouleduel voor Jong Oranje, dat al zeker is van een plek in de kwartfinales. Het duel tegen de Amerikanen is live te volgen via Watch.Hockey. In onze app zijn de scores live te volgen. Natuurlijk vind je na de wedstrijd op hockey.nl een wedstrijdverslag en spreken we met hoofdrolspelers.