Landelijk A: laatste ploeg verzekert zich van de play-offs

De acht deelnemers van de play-offs bij Landelijk A zijn bekend. Rotterdam JA1 voegt zich als laatste bij het rijtje en gaat samen met Den Bosch, Tilburg, SCHC (Meisjes A), Oranje-Rood, Push (Jongens A) en Laren (zowel Jongens als Meisjes A) strijden om het landskampioenschap bij de A-jeugd. Hieronder de uitslagen van de veertiende en laatste speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Tilburg en SCHC hebben het reguliere seizoen winnend afgesloten en kunnen zich gaan opmaken voor de play-offs. De twee ploegen waren sinds vorige week zeker van een plek bij de beste twee en wonnen hun laatste wedstrijd: Tilburg won op bezoek bij Wageningen, terwijl SCHC in eigen huis Groningen versloeg met 4-0. Nummer drie HGC eindigde het seizoen met een nederlaag tegen nummer vier Amsterdam. In het laatste duel won hdm met ruime cijfers van Push: 4-0.

Meisjes A – Poule II

Een goeie generale repetitie voor Laren en Den Bosch in aanloop naar de play-offs. Beide ploegen waren al zeker van de bovenste twee plekken en wonnen in de veertiende speelronde van respectievelijk Maastricht (1-6) en Zwolle (5-0). Op een kleine afstand eindigde Gooische op de derde plaats, na een 3-1 overwinning op Cartouche als afsluiter. In het laatste duel moesten Bloemendaal en Weert genoegen nemen met een punt (2-2).

Actiefoto van het duel tussen Den Bosch MA1 en Zwolle MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van het duel tussen Den Bosch MA1 en Zwolle MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

Oranje-Rood gaat met veel vertrouwen de play-offs in. In een sterk bezette top sloten de Eindhovenaren – na de winst van vandaag tegen Victoria (2-4) – het reguliere seizoen af als koploper met 37 punten. Vlak daarachter moesten Rotterdam en Kampong in een directe ontmoeting gaan uitmaken wie de Brabantse ploeg zou vergezellen in de strijd om het kampioenschap. Uiteindelijk waren het de Rotterdammers die aan een 2-2 gelijkspel genoeg hadden om de tweede plaats te behouden, waardoor Kampong met dertig punten alsnog de boot miste. Verder bleef Rood-Wit steken op een gelijkspel tegen Groningen, terwijl Union met een monsterzege (7-2 tegen MOP) de zesde plek behield.

Actiefoto van het duel tussen Rotterdam JA1 en Kampong JA1. Bron: Patrick Duran

Jongens A – Poule II

Push en Laren – al eerder zeker van de bovenste twee plaatsen – eindigden het reguliere seizoen met twee zeges in de laatste speelronde. De Bredase ploeg ontdeed zich met ruime cijfers van Den Bosch (0-3), terwijl Laren maar liefst negen keer scoorde tegen Bloemendaal (9-2). Nummer vier hdm won nipt van Klein Zwitserland (2-3), waardoor zij stegen naar de derde plek. Schaerweijde en Nijmegen deelden de punten na een 3-3 gelijkspel.


Wat vind jij? Praat mee...