Landelijk A: Oranje-Rood en Kampong zorgen voor spektakel

Een aantal mooie affiches stonden op het programma bij de landelijke A-jeugd, waarbij Laren, Push, Kampong en Oranje-Rood JA1 in directe ontmoetingen bleven steken op een gelijkspel. Hieronder de uitslagen van de achtste speelronde bij landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

De ontmoeting tussen nummer twee SCHC tegen nummer drie HGC sprong vandaag het meeste in het oog bij de meisjes A. Uiteindelijk was het de ploeg uit De Bilt die aan het langste eind trok: 1-2. Koploper Tilburg maakte eveneens geen fout en versloeg Push met 3-1. Amsterdam en hdm hadden door de nederlaag van HGC de kans om de derde plaats over te nemen, waarbij de Haagse ploeg uiteindelijk de derde stek overnam. De ploeg uit de hoofdstad verloor namelijk van Wageningen (3-2), terwijl hdm op bezoek bij Groningen met ruime cijfers won: 2-5.

Nienke Keijser (HGC MA1) in duel met speelster van SCHC MA1. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

De bovenste drie ploegen in poule II maakten geen fout in de achtste speelronde. Laren – koploper met 21 punten – won met ruime cijfers van hekkensluiter Cartouche (0-7). Op twee punten volgt Den Bosch, dat de lastige uitwedstrijd tegen Weert wist te winnen. Nummer drie Gooische scoorde eenmaal en dat bleek achteraf genoeg voor de drie punten. Daardoor houden zij het gat met Den Bosch en Laren op respectievelijk drie en vijf punten. In het laatste duel won Zwolle met 3-1 van Maastricht.

Blijdschap na de 1-0 van Zwolle MA1 tegen Maastricht MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van het duel tussen Zwolle MA1 en Maastricht MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

Koploper Oranje-Rood moest op bezoek bij concurrent Kampong om de eerste plek (op doelsaldo) te verdedigen, waarbij de twee ploegen het aanwezige publiek trakteerden op een spektakelstuk (4-4). Rotterdam profiteerde van het gelijkspel door zelf met 8-1 te winnen van Groningen en de koppositie weer over te nemen. Nummer vier Victoria heeft nog een kans om bij de bovenste twee ploegen te eindigen en deed zijn plicht door zelf met 0-4 te winnen bij MOP. Rood-Wit versloeg Union (5-1) en vergrootte het gat met de onderste ploegen.

Jongens A – Poule II

In een directe ontmoeting vochten Push en Laren uit wie na de achtste speelronde de koploper was. Uiteindelijk moesten ze allebei leven met een gelijkspel: 2-2. Nummer drie Bloemendaal had de kans om te profiteren, maar liet na om te winnen van Schaerweijde (2-3). Hetzelfde geldt voor hdm, dat een 2-6 nederlaag leed tegen Nijmegen. Klein Zwitserland en Den Bosch deelden de punten na een 2-2 gelijkspel.

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland en Den Bosch JA1. Bron: Inga van Olst


1 Reactie

  1. hickey-family

    Tja dat sprong het meest uit het oog 🙈 snel dichthouden zeg ik


Wat vind jij? Praat mee...