Landelijk A: Rotterdam JA1 wint herhaling van landelijke finale

Diverse teams bij Landelijk A liggen, met de winterstop die steeds dichterbij komt, nog steeds dicht bij elkaar. Tilburg MA1 deed goede zaken in poule I, terwijl Rotterdam de Rotterdamse derby won van Victoria. Hieronder de uitslagen van de derde speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Tilburg heeft in de derde speelronde bij de meisjes A een flink gat kunnen slaan met alle concurrenten in de groep. De Brabanders wonnen zelf met 2-4 van Groningen en zagen vervolgens alle andere wedstrijden in een gelijkspel eindigen. Mede daardoor staat achter Tilburg een groep teams op minieme achterstand van elkaar. SCHC kwam terug van een 1-3 achterstand tegen Amsterdam en staat daardoor nog op de tweede plek, met achtervolger hdm ook op vijf punten. De verdedigend landskampioen uit Den Haag bleef steken op 1-1 tegen Wageningen. Push en HGC deelden eveneens de punten, na een eindstand van 3-3.

Actiefoto van de wedstrijd tussen HGC MA1 en Push MA1. Bron: Rob Keijser

Actiefoto van de wedstrijd tussen HGC MA1 en Push MA1. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

In poule II is Laren nu alleen koploper, omdat Den Bosch gelijkspeelde tegen concurrent Bloemendaal (1-1). Laren won zelf met 4-0 van Weert en heeft daardoor een klein gat van twee punten op de Bosschenaren. Vlak daarachter zit het verrassende Zwolle, dat weinig moeite had met Cartouche: 5-1. Een vergelijkbare uitslag stond op het scorebord bij Maastricht tegen Gooische, waarbij de laatstgenoemde won met 1-4.

Actiefoto in aanloop naar Zwolle MA1 tegen Cartouche MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Cartouche MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

In de derde speelronde stond een prachtig affiche op het programma bij de jongens A: Victoria tegen Rotterdam. Niet alleen een Rotterdamse derby, maar ook een herhaling van de landelijke finale bij de jongens A van vorig seizoen. Toen eindigde het duel in reguliere tijd in een 2-2 gelijkspel, maar deze keer trok Rotterdam, net als uiteindelijk in de landelijke finale, aan het langste eind. De Groen-Witten kwamen op een 2-1 achterstand, maar deze achterstand werd omgebogen. Daardoor staan zij, samen met Oranje-Rood, nog bovenaan. De Eindhovenaren wonnen nipt van Rood-Wit. Achtervolger Kampong maakte eveneens geen fout tegen MOP (1-5 winst), terwijl Union tegen Groningen eindigde in 3-3.

Jongens A – Poule II

Het is na drie speelrondes nog extreem spannend in poule II. Het verschil tussen koploper Bloemendaal en nummer zes Klein Zwitserland bedraagt welgeteld één punt. Daarbij zit wel Push, dat begin december de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Schaerweijde in moet halen. De club uit Breda won dit weekend met 1-3 op bezoek bij Nijmegen. Den Bosch en hdm, die de reguliere competitie zo sterk begonnen, verloren daarentegen allebei: Laren (3-1) en Bloemendaal (4-0) waren te sterk. Klein Zwitserland haalde de eerste overwinning binnen door op bezoek bij Schaerweijde met 2-3 te winnen.


Wat vind jij? Praat mee...