Landelijk A: Tilburg MA1 vergroot gat met concurrentie

Diverse teams bij Landelijk A liggen, met de winterstop die steeds dichterbij komt, nog steeds dicht bij elkaar. Tilburg MA1 won van concurrent SCHC, terwijl Push JA1 koploper Bloemendaal versloeg. Hieronder de uitslagen van de vierde speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

Nadat Tilburg vorige week de voorsprong op de achtervolgers al zag groeien, werd in de vierde speelronde de nummer twee SCHC verslagen. Stichtse kwam in Tilburg nog op een 0-1 voorsprong, maar de Brabanders rechtten de rug en wonnen uiteindelijk met 2-1. Door de nederlaag van SCHC konden achtervolgers Amsterdam en HGC profiteren en klimmen op de ranglijst. De club uit het Amsterdamse Bos klopte verdedigend landskampioen hdm met 3-0, terwijl HGC vijf maal scoorde tegen Groningen: 5-0. Push deed onderin goede zaken door te winnen van Wageningen en verkleinde daarmee het gat met de ploegen bovenin.

Actiefoto van HGC MA1 – Groningen MA1. Bron: Rob Keijser

Actiefoto van HGC MA1 – Groningen MA1. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

In poule twee maakten koploper Laren en achtervolger Den Bosch geen fout in de vierde speelronde van de reguliere competitie. Laren hield na een 2-0 overwinning op Gooische de honderd procent score in stand. De Brabanders daarentegen houden het gat met de leider van de poule op twee punten, na een ruime overwinning op bezoek bij Cartouche (1-5). Strafcornernemer Danique van der Veerdonk van Den Bosch was zeer scherp op de rand van de cirkel, met twee rake pogingen (en een rake strafbal voor de hattrick). Zwolle, dat goed aan de competitie begon, moest weer een nederlaag slikken, dit maal tegen Weert. Het was de eerste overwinning voor de Limburgse ploeg, dat vorig jaar nog de play-offs haalde. Bloemendaal en Maastricht deelden de punten: 3-3.

Actiefoto Weert MA1 – Zwolle MA1. Foto: Matthé Schuurmans

Actiefoto Weert MA1 – Zwolle MA1. Foto: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

Rotterdam heeft na de vierde speelronde de eerste plek voor zichzelf, na een 3-1 overwinning op Oranje-Rood. Door de nederlaag van de Eindhovenaren kon Kampong klimmen naar de tweede plek bij een overwinning. De Utrechters wonnen uiteindelijk in eigen huis met 4-2 van Union. Victoria herstelde zich van de nederlaag in de Rotterdamse derby van vorige week, door met ruime cijfers te winnen op bezoek bij Groningen (2-5). Het gat met Rotterdam (vijf punten), Kampong en Oranje-Rood (beide twee punten) bleef daardoor beperkt. In het laatste duel eindigde het duel tussen Rood-Wit en MOP in een 3-3 gelijkspel.

Jongens A – Poule II

Bloemendaal JA1 heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Mussen stonden na drie duels bovenaan met één overwinning en twee gelijke spelen, maar in de vierde speelronde bleek Push iets sterker. De ploeg uit Breda won door een doelpunt van Lars Kloosterman en staat voorlopig tweede, met een inhaalwedstrijd nog in de hand. De nieuwe lijstaanvoerder in poule II is Laren, dat met 0-4 op bezoek bij hdm won. Den Bosch had Bloemendaal ook kunnen passeren op de ranglijst, maar speelde, ondanks een 3-0 voorsprong, uiteindelijk met 3-3 gelijk. Nijmegen won het laatste duel in de poule tegen Klein Zwitserland met 2-0.

Push JA1 – Bloemendaal JA1. Foto: Christel Verhagen


Wat vind jij? Praat mee...