Landelijk A: Wageningen MA1 blijft in spoor van Rotterdam

De meisjes van Wageningen A1 blijven in poule B van de landelijke Topklasse in het spoor van koploper Rotterdam. De Gelderse formatie won met 3-1 van Oranje-Rood door onder andere twee treffers van Brit Verlaan. Bij de jongens A is Victoria JA1 koploper in Poule B met 24 punten uit negen wedstrijden. Zaterdag werd met 4-3 gewonnen van Kampong.

Hieronder de uitslagen van de negende speelronde Landelijk A. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl! Voor het doorgeven van de doelpuntenmakers, gebruik de livescoring in de hockey.nl app.

Meisjes A

De meisjes van HDM hadden zaterdag weinig moeite met Phoenix. De Haagse formatie was vanaf het begin sterker, maar kwam in het eerste kwart nog niet tot scoren. Nadat Maudien Smittenaar in de 22ste de score had geopend, ging het nog beter lopen bij de gasten. Milou Klein scoorde drie keer, Bibi Rambaldo twee en Mira van den Berg maakte de zesde treffer voor HDM.

Bij SCHC was Maud van den Heuvel lekker op schot. De speelster van de Bilthovense ploeg maakt alle vier de doelpunten voor haar ploeg. Bij Bloemendaal trof alleen Ella Terheijden doel, dat was te weinig om een punt te halen.

Poule A
Gooische – HGC 4-1
Laren – Den Bosch 2-3
Phoenix – HDM 0-7
SCHC – Bloemendaal 4-1

Poule B
Kampong – Klein Zwitserland 1-1
Schaerweijde – Push 2-2
Wageningen – Oranje-Rood 3-1
Rotterdam – Amsterdam verplaatst naar 14 april

Jongens A

Amsterdam JA1 blijft fier aan kop in Poule A. De Amsterdammers versloegen in de altijd beladen Bosderby buurman Hurley met 6-1. De doelpunten van Amsterdam werden gemaakt door Mees Taphoorn, Sam van der Heijden (2x), Antonie van Ede, Klaas Bunker en Freek van Rhienen. Voor Hurley scoorde Jacob Brand.

De spelers van Pinoké JA1 bedanken het publiek na de 2-3 zege op Voordaan. Foto: Constant Thoolen

Poule A

Voordaan JA1 verloor op eigen veld met 2-3 van Pinoké. Voor de thuisploeg scoorden Flip Scheepens en Tim Versnel. Bij Pinoké maakt Stan Thoolen de winnende treffer en maakte hij ook het openingsdoelpunt. Hugo Mazel scoorde de 2-2.

Bloemendaal dankte de 4-1 overwinning aan liefst voor treffers van Sybe Melsert. Voor Nijmegen maakte Niek Beijnen de openingstreffer.

Amsterdam – Hurley 6-1
Bloemendaal – Nijmegen 4-1
Oranje-Rood – SCHC 7-4
Voordaan – Pinoké  2-3

Strafcorner van Push JA1 in het duel tegen Laren. Foto: Camille Verhagen

Poule B
Den Bosch – Schaerweijde 5-1
HDM – Rotterdam 1-2
Push – Laren 2-0
Victoria – Kampong 4-3


Wat vind jij? Praat mee...