Landelijke jeugd: hdm profiteert van gelijkspel Den Bosch

Een aantal belangrijke wedstrijden in de top van de jeugd. Mooie actiefoto’s gemaakt? Mail ze naar redactie@hockey.nl. En vergeet niet de goals te uploaden op het YouTube-kanaal Hockeynl Jeugd! 

Meisjes A – Poule II

Dit weekend had nummer twee hdm de kans om enigszins in te lopen op koploper Den Bosch, nadat zij eerder deze week bleven steken op een 2-2 gelijkspel tegen Wageningen. Het resulteerde uiteindelijk in een 3-5 overwinning voor de ploeg uit Den Haag. Het gat tussen de twee bedraagt daardoor, met nog een aantal wedstrijden te spelen, nog maar vier punten.

Wedstrijd gespeeld op donderdag 3 mei:

Jongens A – Poule I

Een absolute topper bij de jongens A: Push tegen Rotterdam. Beide ploegen hadden een gelijk aantal punten en konden in een directe ontmoeting uit gaan maken wie als koploper de slotfase van het seizoen in ging. Uiteindelijk was het Rotterdam die het verschil maakte, door met 1-3 in Breda te winnen. Daardoor zijn de Rotterdammers nu alleen koploper.

Jongens A – Poule II

De andere topper bij de jongens A vond dit weekend ook plaats in poule II. Koploper Victoria had nummer twee Den Bosch op bezoek, waarbij het verschil enkel een paar punten was. Victoria liet echter zien terecht de koploper te zijn, door met 4-2 te winnen. De voorsprong van Victoria is nu vijf punten.

Meisjes B – Poule I

Tilburg bouwde in het huidige seizoen een flinke voorsprong op op achtervolger Kampong. Daardoor gingen de Brabanders een stuk rustiger de directe ontmoeting in. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, waardoor de achterstand van Kampong zes punten blijft. Weer Di deed goede zaken onderin door te winnen van HGC.

 

Meisjes B – Poule II

Jongens B – Poule I

In de kielzog van koploper Rood-Wit mochten achtervolgers Push en Laren proberen het gat met de nummer een enigszins te dichten. Beide teams maakten geen fout: Groningen en Nijmegen respectievelijk werden verslagen. Laren moet nog echter vijf punten goedmaken om aan het einde van het seizoen bovenaan te staan.

Jongens B – Poule II

Kampong blijft kans maken op de bovenste plekken, zeker na de 2-8 overwinning tegen Den Bosch van dit weekend. Momenteel staan de Utrechters derde, maar het gat met concurrenten Pinoké en Oranje-Rood is maar vier punten en één punt.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...