NK Jongens A: Laren te sterk voor Rotterdam in finale

Laren heeft de landstitel bij de Jongens A veroverd. In de finale in het Wagener Stadion werd Rotterdam met 3-1 verslagen. Een verdiende overwinning van Laren, dat vergat het duel eerder te beslissen.

Rotterdam deelde de eerste speldenprik uit. Een hoge bal van achteruit werd niet onderschept door de verdediging van Laren. Focko van Neerbos pikte de bal op en draaide weg van zijn tegenstandster Sam Vlasman. De backhand werd vlak voor het doel nog aangeraakt door Mark van der Harst. Hij zag de bal echter langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Openingstreffer

Lange tijd was dit ook de enige goede mogelijkheid in een duel dat een beetje voortkabbelde. Na twintig minuten forceerde Laren een strafcorner, die door Tijmen Zwierstra meteen werd omgezet in een doelpunt. Het leek het duel open te breken. Er gebeurde wat meer in beide cirkels.

Laren en Rotterdam streden in het Wagener Stadion om de landstitel bij de Jongens A. Foto: Koen Suyk

Rotterdam was dichtbij de gelijkmaker. Sjoerd Zeeman draaide naar zijn backhand, maar zijn inzet werd gesmoord door keeper Bart de Nie. Meer dan een lange corner leverde deze kans de Rotterdammers niet op. Ook Laren had mogelijkheden. De beste was voor Zwierstra, maar zijn schot uit de strafcorner werd gered door keeper Marhinder Terlouw.

Gele kaart voor Rotterdam-coach

Meest opvallende moment naast het doelpunt van Laren was de gele kaart voor Rotterdam-coach Bobby de Graag in de slotfase van de eerste helft. Het was onduidelijk waarom de coach werd bestraft. Zijn ploeg moest in ieder geval verder in ondertal.

Laren verzuimde het duel voortijdig in het slot te gooien. Een schot van Duco van Nek raakte de handschoen van Terlouw, die op dezelfde manier redding bracht op de strafcorner van Floris Breedveld. Een veelbelovende Larense aanval liep op niets uit na een slordige eindpass.

Rotterdam stoomt op naar het doel van Laren in de finale om de landstitel bij de Jongens A. Foto: Koen Suyk

Gevaar van Rotterdam

Rotterdam, dat tot dan toe geen vuist kon maken, kreeg met de minieme achterstand hoop op een goed resultaat. Laren vergat vervolgens te hockeyen en de Rotterdammers zorgden met hun uitvallen voor gevaar. Stijn Molkenboer stuitte op keeper De Nie na een knap passje binnendoor dat net niet door de Larense defensie kon worden onderschept. Een strafcorner werd net naast het doel gesleept.

Met nog twaalf minuten op de klok scoorde Sebastiaan Bos de bevrijdende tweede treffer voor Laren. Een doelpunt dat niet veel later werd gevolgd door de 3-0. Jim ten Heggelaar legde af op Duco van Nek die de landstitel voor de Gooise ploeg veiligstelde. Dat Rotterdam vlak voor tijd via Mark van der Harst tegen scoorde, had alleen statistische waarde.

Vreugde bij Laren na de openingstreffer in de finale van de Jongens A tegen Rotterdam (3-1). Foto: Koen Suyk

Duco van Nek van Laren zei na afloop: ‘De 3-0 was zeker de bevrijdende treffer. Maar we hebben het met het team gedaan. Wij zijn allen een, een team, een taak. Het was heel vet dat er veel mensen mee waren. We hadden daarvoor op Facebook een evenement aangemaakt. En in het Wagener dat voor mij het mooiste stadion is.’

Bij Rotterdam was er vooral berusting. ‘Het was niet onze dag. We hebben gestreden, maar het zat er niet in. Misschien was het toch de druk. We waren verrast hoe Laren speelde en daarvan raakten wij een beetje in paniek.’ Over de gele kaart van de coach zei aanvoerder Joris van Vliet: ‘Ik heb geen idee wat er aan de hand was. Tien minuten met tien man. Dat was niet te doen.’

Laren - Rotterdam (3-1)

Stand Team Naam
20' 1-0 (sc) Laren Tijmen Zwierstra
58' 2-0 Laren Sebastiaan Bos
61' 3-0 Laren Duco van Nek
67' 3-1 Rotterdam Mark van der Harst

Terugkijken Finale Jongens A


8 Reacties

 1. Lukas Kreutzer

  Bravo Laren! Knappe kroon voor dit sterkste team. #durftevragen ; waarom mocht R’dam onbestraft met 11 man spelen terwijl er een speler met een groene kaart op de bank zat? Referee telde de spelers en constateerde dat er net was gespeeld met geveel spelers in t veld en liet R’dam een speler van t veld halen zonder gevolgen. Hoe zit dat?

 2. Kampongfan

  Mooie pot. Uitslag wel wat geflatteerd. Ik denk dat Lukas Kreutzer beter blij dan zuur kan zijn. Rotterdam deed eigenlijk niks onder vooe Laren, maar had het momentum tegen en mistte teveel voor de goal.

 3. Kampongfan

  Mooie pot. Uitslag wel wat geflatteerd. Ik denk dat Lukas Kreutzer beter blij dan zuur kan zijn. Rotterdam zou ook kunnen klagen over de beslissing de speler er überhaupt uit te sturen trouwens. Rotterdam deed eigenlijk niks onder voor Laren, maar had het momentum tegen en mistte teveel voor de goal.

 4. hockeyfannnn

  Gefeliciteerd Laren! Over #durf te vragen gesproken: De kaart voor de coach van R’dam; was dat nou echt nodig KNHB? Ik zat vlakbij de dug-outs en zag het gebeuren; coach reageerde rustig, maar KNHB-heer (geen scheids) vond het tijd voor een landurig gesprek; terwijl de wedstrijd doorging. Op den duur werd de coach een beetje kribbig. Zeer flauw van deze KNHB-heer om op deze manier zijn stempel te drukken op de wedstrijd (10 minuten, 10 spelers!). Bovendien vond ik dat er tijdens de wedstrijd door de arbitrage een aantal beslissingen achterwege gelaten werden, welke zeker niet in het voordeel van R’dam waren. Jammer was ook de zeer onsportieve afsluiting door de aanvoerder van Laren bij de prijsuitreiking; daar zou ik als club, team en familie niet trots op zijn.

 5. Shockey9

  Was idd niet heel verstandig maar hoort er ook een beetje bij toch.... Gebeurt ook vaak bij het voetbal en is ook het mooie van sport zolang het maar met een kleine knipoog blijft. Net kort na zo'n wedstrijd kan dat gebeuren!

  1. jobe

   Hoort er een beetje bij... Jij bent vast een van die ouders van Laren of wellicht zelfs een bestuurder die dit soort gedrag goed praat en er niets aan doet. Opvoeden wordt gedaan door de Nanny. Dit hoort er ABSOLUUT niet bij. Kampioen ben je ook in gedrag. Respectloos is het enige woord dat past bij deze winnaars. Rotterdam terecht verloren. Laren terecht landskampioen maar ook gênantste ploeg van NL.

 6. robbertsmit

  'Helemaal niets in Rotterdam', inderdaad vrij triest van Laren om zoiets te zeggen terwijl je tegenstander naast je staat tijdens de prijsuitreiking. Wat een flapdrol die gast, kan daar echt niets ludieks in zien. Wedstrijd werd trouwens ontsierd door allerlei egoïstisch haantjes sologedrag ipv normaal die bal rondspelen. Was voor de neutrale toeschouwer geen groot genoegen. Eerste 20 minuten was er sowieso geen klap aan. Nadat Laren had gescoord ging Rotterdam opeens wel hockeyen en hadden ze gewoonweg de overhand. Er kwamen uiteindelijk meer combinaties, maar Rotterdam was inderdaad veel minder effectief. Meisjes finale was een stuk leuker om te kijken in ieder geval.

 7. MIck

  Haha heerlijk al die moraalridders. Vroeger zelf natuurlijk nooit iets doms gedaan want Ja dat was dit. Maar Laten we wel normaal blijven doen een snotneus van 17 roept In Zijn emotie iets niet slim en Ik gok dat hij er vast op aan gesproken is maar nou niet gelijk doorslaan.


Wat vind jij? Praat mee...