Landelijk B: Amsterdam wint topper van Schaerweijde

In de tiende speelronde heeft Amsterdam JB1 de koppositie overgenomen van Schaerweijde in een directe ontmoeting (1-2). Bij de meisjes B verkleinden de verschillen in poule I, terwijl Amsterdam MB1 en Schaerweijde MB1 het gat ten opzichte van elkaar op drie punten houden. Hieronder de uitslagen van de tiende speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Let op: de standenmotor bij de landelijke jeugd is momenteel nog niet helemaal bijgewerkt!

Meisjes B – Poule I

Een klein slippertje voor koploper Kampong MB1 in poule I: de Utrechters wisten namelijk niet te scoren tegen nummer zeven Pinoké en moesten genoegen nemen met een gelijkspel. De twee belangrijkste achtervolgers konden echter niet profiteren van het puntverlies van de koploper. Sterker nog, Zwolle en GHBS verloren allebei. De ploeg uit Overijssel verslikte zich in een na de winterstop opgebloeid Rotterdam, terwijl Oranje-Rood in een spektakelstuk de Groningers een nederlaag toediende. Door deze uitslagen zijn de verschillen bovenin – afgezien van Kampong – een stuk kleiner geworden, met vier ploegen die actief strijden om de tweede plaats n de stand. Onderin won HGC hun eerste wedstrijd in de reguliere competitie. Tilburg werd zelfs met ruime cijfers verslagen: 4-0.

Actiefoto van Rotterdam MB1 tegen Zwolle MB1. Bron: Toine Dessing

Actiefoto van Rotterdam MB1 tegen Zwolle MB1. Bron: Toine Dessing

Actiefoto van HGC MB1 tegen Tilburg MB1. Bron: Judy Roosen

Actiefoto van HGC MB1 tegen Tilburg MB1. Bron: Judy Roosen

Meisjes B – Poule II

In poule II blijven Amsterdam en Schaerweijde de twee dominante ploegen. Amsterdam won in eigen huis van Nijmegen en staat daardoor op 25 punten uit negen wedstrijden. Schaerweijde maakte op bezoek bij Victoria geen fout en houdt het verschil met de hoofdstedelingen op drie punten. Nummer drie Push morste daarentegen punten en zag Den Bosch – dat zelf met 4-2 won van concurrent hdm – op een gelijk aantal punten komen. De twee Brabantse ploegen moeten in de laatste vier wedstrijden echter zes punten goedmaken om überhaupt kans te maken op de play-offs.

Actiefoto van Push MB1 tegen Gooische MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van Push MB1 tegen Gooische MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

De topper van dit weekend bij de jongens B was na drie rake strafcorners uiteindelijk een prooi voor Amsterdam. Wietze van Ede schoot twee maal raak voor de club uit de Hoofdstad, waarna Schaerweijde enkel de 1-2 kon maken via Lucas Veen. Door de nederlaag van de ploeg uit Zeist meldt Push zich een stuk nadrukkelijker voor dat tweede ticket voor de play-offs. De Bredase club won zelf met 3-0 van Klein Zwitserland en staat – net als Schaerweijde – op 22 punten. In de middenmoot won Oranje-Rood op bezoek bij Nijmegen, terwijl SCHC de smaak te pakken heeft met een tweede overwinning op een rij. Dit maal werd er zelfs met ruime cijfers gewonnen van HGC: 8-1.

Actiefoto van het duel tussen Push JB1 en Klein Zwitserland JB1. Bron: Camille Verhagen

Jongens B – Poule II

In poule II wonnen de twee bovenste twee ploegen met een ruime marge hun tiende wedstrijd van de reguliere competitie. Bloemendaal kreeg Victoria – een van de achtervolgers voor de bovenste twee plekken in de stand – op bezoek en zegevierde door met 5-2 te winnen van de Rotterdammers. Kampong haalde in Groningen flink de trekker over en ging uiteindelijk met een 1-7 overwinning huiswaarts. Het meest doelpuntrijke duel bij landelijk B vond plaats bij Upward, waarbij de Arnhemse club na tien doelpunten de punten deelde met Den Bosch (5-5). Verder spoelde Rood-Wit de zure nasmaak van vorige week weg met een ruime 4-0 overwinning op Breda.


Wat vind jij? Praat mee...