Landelijk B: deze ploegen gaan strijden om de landstitel

Nog acht ploegen zijn na vandaag nog in de race om de landstitel bij de landelijke B-jeugd. In de laatste speelronde van de reguliere competitie verzekerden Kampong (meisjes B), Laren en Oranje-Rood (allebei jongens B) zich van de play-offs om het landskampioenschap. Op zaterdag 9 juni zullen de eerste wedstrijden van de play-offs plaatsvinden. De landelijke finales zijn dit jaar op 23 juni in het Wagener Stadion te Amstelveen.

Meisjes B – Poule I

In de laatste speelronde streden nog twee teams om het laatste tickets in poule I voor de play-offs. Nummer twee Kampong stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd een punt voor op concurrent Den Bosch, maar kreeg als laatste horde koploper Tilburg op bezoek. Tilburg verzekerde zich vorige week al van de play-offs. Den Bosch moest dus winnen om nog kans te maken. Zij kwamen echter met 1-0 achter tegen Nijmegen, maar wisten de wedstrijd alsnog met 1-2 te winnen. Kampong blijft echter op de tweede plaats, omdat zij het duel tegen Tilburg nipt wonnen: de Utrechters hadden aan een 1-0 genoeg tegen de lijstaanvoerder van poule I.

Meisjes B – Poule II

De meisjes van Rotterdam, vorig jaar ook al landskampioen, waren al een aantal speelronden voor het einde zeker van de koppositie in poule II en de play-offs. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van Oranje-Rood en gaan met een goed gevoel de strijd om het landskampioenschap in. Deventer hield zichzelf vorige week nog in de strijd om het landskampioenschap, maar verloren in de ‘generale repetitie’ voor de play-offs met 0-1 van nummer vijf Schaerweijde. Deventer begint volgende week de strijd om de landstitel in eigen huis tegen Tilburg, om een week later in Brabant de terugwedstrijd te spelen. Rotterdam treft Kampong.

Speelschema play-offs – Meisjes B

Zaterdag 9 juni:

Kampong – Rotterdam

Deventer  – Tilburg

Zaterdag 16 juni:

Rotterdam – Kampong

Tilburg – Deventer

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel de wedstrijd beslist via shoot-outs. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.

Jongens B – Poule I

Koploper Rood-Wit sloot het reguliere seizoen in stijl af door met 2-5 te winnen van hdm, maar achter de Noord-Hollandse club was het nog zeer spannend. Vooraf stond Laren op de tweede plaats, met Push op een puntje afstand. Laren kwam in het laatste competitieduel van het seizoen verrassend met 0-2 achter in eigen huis tegen Nijmegen, maar wist door een dubbelslag van Olivier Charbon en Sebastiaan Bos alsnog te winnen met 5-2. Daardoor was de overwinning van Push op Groningen enkel voor de statistieken en is het seizoen voor de club uit Breda voorbij.

Jongens B – Poule II

Ook in poule II streden twee ploegen om het laatste tickets voor de play-offs. Oranje-Rood stond vooraf een punt voor op Kampong, maar moest moest op bezoek bij koploper Pinoké. De Eindhovenaren namen in het Amsterdamse Bos een 0-3 voorsprong en wisten na zeventig minuten een 2-3 overwinning over de streep te trekken, waardoor zij als nummer twee van de poule eindigen. Kampong won zelf gemakkelijk met 7-1 van Den Bosch, maar dat bleek niet genoeg voor de play-offs

Speelschema play-offs – Jongens B

Zaterdag 9 juni:

Laren – Pinoké

Oranje-Rood – Rood-Wit

Zaterdag 16 juni:

Pinoké – Laren

Rood-Wit – Oranje-Rood

Zoals in de play-offs bij de senioren wordt bij een gelijkspel shoot-outs genomen. Bij een mogelijke derde wedstrijd speelt de betreffende poulewinnaar thuis op zondag 17 juni. De winnaars spelen op 23 juni de landelijke finale in het Wagener Stadion te Amstelveen.

 


Wat vind jij? Praat mee...