Landelijk B: einde ongeslagen reeksen Amsterdam en Kampong

Bij de reguliere competitie bij de landelijke jeugd vonden dit weekend de laatste duels van de heenronde plaats, waarbij Kampong MB1 en Amsterdam MB1 hun eerste nederlaag van het seizoen leden. Hieronder de uitslagen van de zevende speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Er zijn overigens wat issues met de doelpuntenmakers van een aantal wedstrijden, maar de dikgedrukte scores boven de doelpuntenmakers kloppen wel. Ondertussen proberen we alle fouten zo snel mogelijk aan te passen!

Meisjes B – Poule I

Aan de ongeslagen reeks van Kampong kwam dit weekend na zeven speelrondes een einde. Het was uiteindelijk Oranje-Rood dat de Utrechters het eerste puntenverlies toediende (4-2). Door de nederlaag van Kampong konden de achtervolgers het gat enigszins verkleinen, maar nummer twee Zwolle liet dit na. De ploeg uit Overijssel verslikte zich in GHBS, dat eveneens met 4-2 won. De Groningers staan nu op elf punten, net als concurrenten Zwolle en Oranje-Rood. Op drie punten afstand volgen drie teams: Pinoké nestelde zich naast Tilburg in de stand na een overwinning de Brabanders (0-1), terwijl Rotterdam geen fout maakte tegen hekkensluiter HGC (1-2).

Actiefoto van HGC MB1 tegen Rotterdam MB1. Bron: Toine Dessing

Actiefoto van HGC MB1 tegen Rotterdam MB1. Bron: Toine Dessing

Meisjes B – Poule II

In poule II liep de koploper ook puntverlies op. Amsterdam, dat vorige week nog won van concurrent Schaerweijde, verloor op bezoek bij Den Bosch met 2-1. Voor Schaerweijde de kans om de eerste plek over te nemen, waarbij de ploeg uit Zeist zich in een doelpuntrijk duel ontdeed van Nijmegen (5-3). Na zeven speelrondes hebben we in poule II dus twee ploegen op 18 punten, waarna op grote afstand onder meer hdm en Gooische volgen. De ploeg uit Den Haag verloor in eigen huis van Push en ziet de Bredase ploeg op een gelijk aantal punten komen. Gooische ging op bezoek bij Victoria en vertrok met een 0-5 overwinning.

Foto in aanloop naar het duel tussen hdm MB1 en Push MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

Door de kleine verschillen in de top bij jongens B stonden deze week twee interessante duels plaats in poule I. Gedeeld koploper Amsterdam kreeg achtervolger Oranje-Rood op bezoek. De ploeg uit de hoofdstad won zelf met 4-2 en staat op zestien punten. Zowel Push als Nijmegen konden aansluiting houden bovenin, maar moesten genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. In de laatste secondes van de wedstrijd scoorde de Gelderse ploeg alsnog de gelijkmaker. Schaerweijde nam ook afstand van de concurrenten na een 4-1 overwinning op een nog puntloos SCHC en behoudt de eerste plaats (op doelsaldo).

Actiefoto van duel tussen Klein Zwitserland JB1 en HGC JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van duel tussen Klein Zwitserland JB1 en HGC JB1. Bron: Petra Meeder

Jongens B – Poule II

In poule II dendert Bloemendaal ondertussen door in de competitie, maar moet het nog steeds rekening houden met twee concurrenten. De Mussen hadden zelf weinig moeite met Upward: 0-6. Nummer twee Kampong maakte in en tegen Den Bosch geen fout en won uiteindelijk met 1-4. Rood-Wit houdt het gat op de Utrechters op drie punten na een 3-1 overwinning in eigen huis tegen Groningen, maar zit koploper Bloemendaal nog steeds op zes punten afstand. Victoria haalde in het laatste duel flink uit tegen Breda: 2-7.


4 Reacties

  1. mila

    Uitslag HGC MB1 tegen Rotterdam MB1: wat is de correcte uitslag? Er staat 1-2 maar in de tabel staat 2-2.

  2. Matthieu Bos

    Hi Mila! Er zijn wat problemen met de wedstrijdinformatie, maar de dikgedrukte uitslag bij de doelpuntenmakers is de juiste (in jouw geval dus 1-2 voor Rotterdam). Als het goed is kloppen alle doelpuntenmakers ook zometeen!

    1. mila

      Dankjewel

  3. bob-krulvis

    Nu een paar wedstrijden in de JB categorie gezien. Het niveau van de scheidsrechters is echt dramatisch. Niet partijdig maar gewoon echt heel erg slecht.


Wat vind jij? Praat mee...