Landelijk B: Oranje-Rood profiteert van misstappen concurrentie

Oranje-Rood MB1 heeft optimaal geprofiteerd van misstappen bij de concurrentie. Door nederlagen van Zwolle en GHBS is de Eindhovense ploeg zeker van de play-offs. Hieronder de uitslagen van de dertiende speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Even leek een ontzettend spannende driestrijd los te gaan barsten in de laatste speelronde van volgende week, maar diverse ploegen bovenin lieten cruciale punten liggen in de strijd om de play-offs. Oranje-Rood presteerde naar behoren door Rotterdam te kloppen, maar is door nederlagen van Zwolle en GHBS plotseling al zeker van de tweede plaats in poule I. Zwolle liet zich verrassen door laagvlieger HGC, terwijl GHBS zich verslikte in Pinoké. De Eindhovense ploeg vergrootte daardoor het gat van één naar vier punten, een onoverbrugbare voorsprong. Koploper Kampong is al weken zeker van de play-offs en won met een minieme marge van Tilburg: 0-1.

Meisjes B – Poule II

De topper tussen nummer twee Schaerweijde en koploper Amsterdam is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Door het gelijkspel nadert Den Bosch de ploeg uit Zeist tot op twee punten. De Bosschenaren hadden aan één doelpunt genoeg om zelf te winnen van Gooische: 1-0. De Brabantse ploeg moet volgende week echter winnen van Amsterdam om kans te maken op de play-offs, terwijl Schaerweijde het klusje zelf kan klaren door op bezoek bij Nijmegen te winnen. In de overige twee duels wonnen Push en Nijmegen op bezoek bij Victoria en hdm (1-3 en 3-4).

Actiefoto van het duel tussen Victoria MB1 en Push MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van het duel tussen Victoria MB1 en Push MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

De vier bovenste ploegen troffen toevalligerwijs in de dertiende speelronde de vier onderste ploegen in poule I, waarbij geen enkele verrassing tot stand kwam. Koploper Amsterdam won met 4-2 van Nijmegen, terwijl Schaerweijde hekkensluiter HGC versloeg met 3-1. Push zag vorige week alle kansen op de play-offs verdwijnen na een nederlaag tegen de ploeg uit Zeist, maar herstelde zich deze week door ruim te winnen van SCHC (4-1). In het laatste duel verloor Klein Zwitserland met minieme verschillen van Oranje-Rood: 1-2.

Bron: Camille Verhagen

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 en Oranje-Rood JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 en Oranje-Rood JB1. Bron: Petra Meeder

Jongens B – Poule II

Weinig verrassingen in poule II bij de jongens B. Zo wonnen de twee bovenste ploegen – al een tijdje zeker van de play-offs – met ruime cijfers. Koploper Bloemendaal had weinig moeite met nummer drie Rood-Wit: 1-9. Achtervolger Kampong scoorde op bezoek bij Breda acht maal (0-8) en behoudt het kleine gat op de Mussen. De duels Upward – Victoria en Den Bosch – Groningen eindigden allebei in een 1-1 gelijkspel.


Wat vind jij? Praat mee...