Landelijk B: Rood-Wit laat na het gat te verkleinen

In de negende speelronde bij de landelijke B-jeugd is de topper tussen Kampong JB1 en Bloemendaal JB1 blijven steken op een gelijkspel (2-2), waarbij nummer drie Rood-Wit de kans liet liggen om aan te sluiten bij de twee bovenste ploegen. Verder morste Schaerweijde MB1 punten, terwijl Amsterdam MB1 acht keer scoorde tegen Victoria. Hieronder de uitslagen van de negende speelronde bij landelijk B. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes B – Poule I

Koploper Kampong maakte in de negende speelronde geen fout tegen hekkensluiter HGC. In eigen huis wonnen de Utrechters met 2-0. Achter de lijstaanvoerder speelden Zwolle en Oranje-Rood in een directe confrontatie om in het spoor te blijven van Kampong, waarbij de ploeg uit Overijssel als winnaar van het veld stapte. GHBS voegt zich met 17 punten bij Zwolle: de Groningers wonnen in eigen huis van laagvlieger Tilburg (3-1). In het laatste duel versloeg Rotterdam Pinoké in het Amsterdamse Bos met 2-3 na een 2-0 achterstand. De verdedigend landskampioen moet nog wel een gat van zes punten met Zwolle en GHBS overbruggen om nog kans te maken op de play-offs. Volgende week spelen de Rotterdammers tegen Zwolle.

Actiefoto van het duel tussen Pinoké MB1 en Rotterdam MB1. Bron: Toine Dessing

Meisjes B – Poule II

Duur puntverlies voor de meiden van Schaerweijde: de club uit Zeist ging op bezoek bij hdm en bleef steken op een 3-3 gelijkspel. Daardoor vergroot Amsterdam – dat zelf met ruime cijfers won van Victoria (8-0) – het gat naar drie punten. Achtervolger Push kon het gat met Schaerweijde verkleinen naar vier punten en deed dat ook, na een 2-1 overwinning op Den Bosch. In het laatste duel versloeg Gooische Nijmegen in Gelderland met 2-3.

Actiefoto van het duel tussen Push MB1 en Den Bosch MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Actiefoto van het duel tussen Push MB1 en Den Bosch MB1. Bron: Bonnette van Zuijlen

Jongens B – Poule I

Koploper Schaerweijde wist met succes de koppositie te bewaren in poule I. Nijmegen gaf flinke tegenstand, maar moest uiteindelijk buigen voor de ploeg uit Zeist. Amsterdam – aan het begin van de speelronde op eenzelfde aantal punten als Schaerweijde – maakte eveneens geen fout tegen Klein Zwitserland (1-6). Nummer drie Push hield de druk op de twee bovenste ploegen door zelf met 1-4 te winnen bij HGC. Het gat met de twee koplopers blijft op drie punten. In het laatste duel won SCHC verrassend op bezoek bij Oranje-Rood: 1-2.

Actiefoto van het duel tussen Schaerweijde JB1 en Nijmegen JB1. Bron: Henk Peters

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 en Amsterdam JB1. Bron: Petra Meeder

Actiefoto van het duel tussen Klein Zwitserland JB1 en Amsterdam JB1. Bron: Petra Meeder

Jongens B – Poule II

De top vier mochten het in de negende speelronde tegen elkaar opnemen, met Kampong tegen Bloemendaal als de grote kraker. De koploper op bezoek bij de Utrechtse ploeg op de tweede plaats. Uiteindelijk moesten beide ploegen leven met een gelijkspel, waardoor het verschil drie punten bleef. Rood-Wit kon profiteren door zelf te winnen van nummer vier Victoria. De ploeg uit Aerdenhout verloor in Rotterdam echter met 3-1, waardoor de twee ploegen nu in evenzicht wat betreft het puntenaantal (vijftien). Onderin noteerde Groningen de tweede driepunter van het seizoen. Ze wonnen met 5-3 van Upward en verlieten daarmee ook meteen de laatste plaats in poule II. De Brabantse derby tussen Breda en Den Bosch eindigde zonder winnaar (2-2).

Actiefoto van het duel tussen Groningen JB1 en Upward JB1. Bron: Marije Idema

Actiefoto van het duel tussen Groningen JB1 en Upward JB1. Bron: Marije Idema


2 Reacties

  1. peteridema

    Correctie: Groningen JB1 won ook eerder dit seizoen van Den Bosch (ook 3 punten)

  2. Matthieu Bos

    Ja dat klopt inderdaad! Ik pas het aan, dank voor de correctie


Wat vind jij? Praat mee...