Landelijk B: Rood-Wit, Pinoké en Rotterdam zeker van play-offs

Nog een paar speelrondes voordat de finalisten voor het landskampioenschap bekend zijn! In de twaalfde speelronde plaatsten een aantal ploegen zich voor de play-offs, maar in bijna elke poule maken meerdere teams kansen op zo’n felbegeerd ticket. De bovenste twee ploegen van elke poule gaan door naar de landelijke finales, maar deze plekken zijn nog lang niet zeker. Heb je (actie)foto’s? Mail ze naar redactie@hockey.nl. En vergeet niet de goals te uploaden op het YouTube-kanaal Hockeynl Jeugd!

Meisjes B – Poule I

Tot de laatste speelronde blijft het spannend om de boventste plekken. Tilburg en Den Bosch bezetten, na de winst tegen Were Di (1-2) en HGC (1-4), de twee bovenste plekken. Daarachter zit Kampong op twee achterstand van nummer twee Den Bosch. De Utrechters moeten echter alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de landelijke finales, omdat zij toevalligerwijs nog tegen de twee leidende ploegen uit Brabant moeten spelen. De ‘generale repetitie’ tegen GHBS werd met 2-5 gewonnen. Onderin is Were Di zo goed als zeker van de laatste plaats.

 

Inhaalwedstrijd van 10 mei

Meisjes B – Poule II

In de strijd bovenin deed Rotterdam goede zaken door te winnen van nummer drie en concurrent hdm. Daardoor zijn de Rotterdammers zeker van sowieso de tweede plek. Achtervolger Deventer heeft met twee wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op hdm en Oranje-Rood, de ploeg die verrassend gelijkspeelde tegen nummer laatst Maastricht. De Eindhovenaren kwamen wel terug in de wedstrijd na een hattrick van Maastricht-speelster Fleur Kessels, maar bleef steken op 3-3.

 

Inhaalwedstrijd van 10 mei

Jongens B – Poule I

Rood-Wit staat al het gehele seizoen soeverein bovenaan en is met twee competitiewedstrijden te gaan al zeker van de play-offs om het landskampioenschap. Zij wisten ook dit weekend te winnen, met 2-4 van Victoria, en staan na twaalf wedstrijden op 33 punten; Daarachter strijden drie teams om dat tweede ticket. Push gooide met een 3-2 overwinning tegen nummer twee Laren de strijd weer open, terwijl nummer vier Nijmegen geen fout maakte tegen MOP. Laren treft nog koploper Rood-Wit en mede-concurrent Nijmegen, waardoor zij nog lang niet zeker zijn van de gewilde play-offs. MOP heeft onderin nog steeds geen punten: deze week werd van Victoria (op donderdag) en Nijmegen verloren. Over twee weken (de volgende speelronde) treffen zij echter nummer zeven Groningen in een kelderkraker.

 

Inhaalwedstrijd van 10 mei

Jongens B – Poule II

De trein van Pinoké blijft doordenderen in poule II: dit keer werd gewonnen van Gooische met 6-0. De club uit het Amsterdamse Bos is daardoor zeker van de play-offs om het landskampioenschap. Nummer twee Oranje-Rood speelde met 2-2 gelijk tegen Kampong, de huidige nummer vier. De Eindhovenaren kwamen op een 0-2 voorsprong in Utrecht, maar Kampong kwam alsnog langszij. Door het gelijkspel klom concurrent Rotterdam naar de derde plaats. De Rotterdammers wonnen met 2-7 van nummer laatst Upward. De spanning om het tweede ticket voor de play-offs bereikt dan ook zijn hoogtepunt, aangezien Oranje-Rood momenteel op 26 punten staat, met zowel Rotterdam als Kampong op een schamele punt achterstand. Kampong lijkt de beste papieren te hebben, aangezien Oranje-Rood en Rotterdam allebei nog tegen Pinoké moeten in de laatste speelrondes.

 


Wat vind jij? Praat mee...