Landelijk O16: inhaalzeges Deventer, Naarden, Almere en Zwolle

Zaterdag werden de laatste duels in de Voorcompetitie gespeeld. Bij de Meisjes O16 was Deventer te sterk voor Phoenix (2-1) en bij de Jongens O16 boekten Naarden, Almere en Zwolle een overwinning.

Hieronder de uitslagen van de inhaalduels van de Voorcompetitie Landelijk O16. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Mail ze dan naar redactie@hockey.nl!

In de Voorcompetitie van de Landelijk O16 stromen de nummers één, twee en drie van elke poule door naar de volgende fase van de Landelijke competitie. Nummer vier en vijf spelen na de Voorcompetitie in de Super B, terwijl nummer zes zal uitkomen in de Subtopklasse.

Meisjes

Met de 2-1 zege op Phoenix bevestigde Deventer haar vierde plaats in Poule F en verkreeg daarmee een ticket voor de Super B net als tegenstander Phoenix dat de Voorcompetitie afsloot op een vijfde plaats. Het was voor Deventer de vierde overwinning van het seizoen en de eerste na een serie van drie duels zonder zege.

Poule F
Deventer – Phoenix 2-1
Klik hier voor de stand in de poule

Jongens

Zwolle sloot de Voorcompetitie af met de eerste zege van het seizoen. Op de valreep werd met 1-0 gewonnen van Gooische, dat zich eerder al had geplaatst voor een vervolg van de Landelijke competitie. Zwolle zien we na de winterstop terug in de Subtopklasse. Dat geldt ook voor GHBS uit Poule B. De ploeg verloor de inhaalwedstrijd op Naarden met 5-0. Almere was in dezelfde poule met 1-0 te sterk voor Groningen. Beide ploegen komen in het nieuwe jaar uit in de Super B. Naarden was in deze poule al verzekerd van een vervolg in de Landelijke competitie.

Poule B
Groningen – Almere 0-1
Naarden – GHBS 5-0
Klik hier voor de stand in de poule

Poule D
Zwolle – Gooische 1-0
Klik hier voor de stand in de poule


Wat vind jij? Praat mee...