NK Jongens B: Bloemendaal wint na shoot-outs van Kampong

De jongens van Bloemendaal heeft de landstitel bij de B-jeugd gewonnen ten koste van Kampong. De beslissing in de finale in het Wagener Stadion viel pas na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond de stand 3-3 op het bord.

Het was al de derde keer dat beide ploegen dit seizoen tegen over elkaar stonden. In de reguliere competitie won Bloemendaal op ’t Kopje met 4-3 en in Utrecht eindigde het duel onbeslist (2-2). Ook in de finale om het landskampioenschap trok Kampong aan het kortste eind, hoewel de Utrechtse ploeg prima aan de finale begon.

Eerste kans meteen doelpunt

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Na drie minuten kwam Kampong al op voorsprong. Mats Gruter kreeg tijd van de Bloemendaalse verdediging om aan te leggen voor zijn backhand. Met een schot in de verre hoek liet hij doelman Allard Andre de la Porte kansloos.

Daarna kreeg Kampong de kansen om de voorsprong uit te breiden. Een schotje van Kiet Lukassen werd met de voet gered door De la Porte. Jens de Vuijst zag zijn inzet na een prima aanname naast het doel verdwijnen en na een scrimmage in de Bloemendaalse cirkel werd de bal voor de lijn weggehaald.

Bloemendaal maakt gelijk

Vlak voor rust kwam Bloemendaal op gelijk hoogte. Casper van der Veen glipte aan de rechterkant tussen twee Kampong-verdedigers door, liet een derde verdediger in de cirkel staan en tikte de bal onder keeper Storm van Dalen in het doel.

Tot op dat moment had Bloemendaal aanvallend weinig laten zien. Bij de eerste strafcorner kwam de ploeg niet tot een schot. Kampong verdedigde uit, maar Bloemendaal veroverde snel de bal. Roemer van der Veldt werd aangespeeld. In vrije positie raakte hij de bal verkeerd. In plaats van een schot op doel, ging zijn inzet naast.

Gevecht om de bal in de finale om de landstitel bij de Jongens B tussen Kampong en Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Grote kans op 2-1

Ook in de tweede helft was Kampong vaker op de vijandelijke helft te zien dan Bloemendaal. Timo Meijer schoot op de voet van De la Porte en Gruter schoot naast, nadat hij even daarvoor de kans op de 2-1 liet liggen. Hij kreeg de bal pas in tweede instantie onder controle, waardoor de mogelijkheid om de bal in het lege doel te schuiven was verkeken. Gruter probeerde nog wel de bal in het doel te werken, maar inmiddels lag er al een Bloemendaalse stick op de grond die een Kampong-doelpunt voorkwam.

Terwijl Kampong misschien verdiend had om op voorsprong te komen, viel het doelpunt aan de andere kant. Sybe Melsert sloeg binnen een minuut twee keer toe. Met een harde uithaal zette hij Bloemendaal op voorsprong en vervolgens vergrootte hij de marge naar twee als eindstation van een aanval over rechts.

Sybren Loman (Kampong) schiet op doel in de finale om de landstitel tegen Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Jacht op gelijkmaker

Snel verkleinde Kampong de achterstand. De eerste strafcorner van de Utrechtse ploeg leek op niets uit te lopen, maar uiteindelijk kwam de bal voor de stick van Timo Meijer: 2-3. Verwoed ging Kampong op zoek naar de gelijkmaker. Daarnaast bleef het oppassen voor de tegenstoot van Bloemendaal.

Zo ging Melsert na een scoop van achteruit alleen op de keeper af, maar oog-in-oog met Van Dalen gleed hij uit. Kampong wisselde de keeper in voor een extra veldspeler. Het slotoffensief leverde twee strafcorners op, waarvan de laatste door Luc van Riessen in de bovenhoek werd gepusht.

Shoot-outs

Het doelpunt vlak voor tijd zorgde ervoor dat shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin hielden de spelers van Bloemendaal hun zenuwen net iets beter in bedwang. Hidde Wunderink, Casper van der Veen en David Teixeira de Mattos scoorden voor Bloemendaal. Mats Gruter deed dat voor Kampong. Hij scoorde uit een strafbal nadat De la Porte een overtreding had begaan op Jens de Vuijst.

Hidde Wunderink (Bloemendaal JB1) loopt juichend weg na het benutten van zijn shoot-out in de finale om de landstitel tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

‘Het is zuur dat wij de winst niet hebben kunnen binnenslepen’, zei Van Riessen de maker van de 3-3. ‘We hebben heel hard gevochten en onze coach Tim was trots op ons dat wij na een 3-1 achterstand tot 3-3 terugkwamen.’

Niet te beschrijven

Voor Melsert was het een onvergetelijke finale. ‘Het is geweldig. Het is niet te beschrijven. Ik scoor twee keer, maar ik ben meer de man van de assist. Ik kan niet stoppen met lachen. Je wordt niet elk jaar Nederlands kampioen, dus we gaan het zeker vieren. Het is speciaal en winnen op shoot-outs maakt het specialer. Ik ben superblij dat ons team dat super heeft gedaan.’

Kampong - Bloemendaal (3-3)

Stand Team Naam
32' 0-1 Bloemendaal Casper van der Veen
3' 1-1 Kampong Mats Gruter
50' 1-2 Bloemendaal Sybe Melsert
51' 1-3 Bloemendaal Sybe Melsert
53' 2-3 (sc) Kampong Timo Meijer
70' 3-3 (sc) Kampong Luc van Riessen
- 0-1 (so) Bloemendaal Hidde Wunderink
- 0-2 (so) Bloemendaal Casper van der Veen
- 1-2 (so) Kampong Jens de Vuijst
- 1-3 (so) Bloemendaal David Teixeira de Mattos

Terugkijken finale Jongens B


6 Reacties

 1. goud

  Leuke wedstrijd maar jammer genoeg hele entourage is drama met opbouw pro leauge om het stadion heen en in het stadion slechts 1 tribune open. Invaliden en mensen met kinderwagens hebben pech en kunnen niet kijken op deze tribune

  1. jonathan

   Mooi van Bloemendaal om te winnen van Kampong die met hun jeugdopleidingen uit een grotere vijver vissen dan Bloemendaal.

 2. goud

  Verder dus een geheel leeg stadion, met heel veel tv camera’s (testen?)er omheen. NK staat voor KNHB geheel in teken van andere zaken dan leuke kampioenswedstrijden organiseren

 3. goud

  Ook gratis gehoorschade zo hard staat de muziek. Op andere tribune gaan zitten kan niet. Echt belachelijk.

 4. tikkieterug

  Kan iemand mij uitleggen wat de rol van de beveiliging precies was tijdens deze dag? Wat een farce. Schandalige entourage, schandalig parkeerbeleid. KNHB maakt zichzelf belachelijk met kansloze regels.. Vervelende trend die zich daar aan het ontwikkelen is. Hulde wel voor hockeynl. Mooie ontwikkelingen die liveblogs etc. Jammer dat de cameraploeg waarschijnlijk maar eenmalig is. Felicitaties aan JB1 Bloemendaal!

 5. conegut

  Uwa


Wat vind jij? Praat mee...