Round-up Landelijk B: sterke openingsduels en dubbele hattrick

In de openingswedstrijden in de Landelijke B-competitie werd er flink op los gescoord vandaag. Maar liefst 71 goals vielen er te tellen. Een gemiddelde van 2,2 goals per team. De jongens scoorden aanzienlijk meer dan de meisjes: 46 goals om 25 goals. Sam Figge (Oranje-Rood JB1) en Duco van Nek (Laren JB1) waren het meest op dreef: zij scoorden beide een zuivere hattrick.

Jongens B Poule 1

Pinoké, Union en MOP namen vandaag de leiding in Poule 1, door hun 1e wedstrijden te winnen. Union deed dat met de meeste overtuiging: opponent Groningen werd met maar liefst 8-1 naar huis gestuurd. Kampong en Victoria verdeelden de punten, Push, Groningen en SCHC staan nog op 0 punten.

Jongens B Poule 2

In Poule 2 waren met name 2 jongens heel goed op dreef. Sam Figge (Oranje-Rood) en Duco van Nek (Laren) scoorden beiden een zuivere hattrick: ze hadden er voor rust al 3 doelpunten in liggen. Naarden – Oranje-Rood vormde een mooi strijddecor met veel goals, maar Oranje-Roos wist het duel uiteindelijk te winnen. Laren won afgetekend van Bloemendaal, net als Rotterdam van Nijmegen: beide ploegen zetten een 6-1 eindstand op het scorebord. Hdm kwam voor rust nog wel op voorsprong, maar zag Den Bosch na rust alsnog winnen. Daardoor gaan Den Bosch, Rotterdam, Laren en Oranje-Rood nu aan de leiding in Poule 2.

Meisjes B Poule 1

Den Bosch won in Poule 1 vandaag met de grootste cijfers: uit bij Wageningen werd het 1-4. Daardoor gaat Den Bosch vooralsnog samen met Push aan kop. De Bredase meiden hadden aan 1 doelpunt van Annelot Groeneveld genoeg om Bloemendaal te verslaan. De rest van de poule verdeelde de punten. Stichtsche kwam thuis terug van een achterstand tegen Gooische en speelde met 2-2 gelijk. HGC kwam thuis op voorsprong, maar zag GHBS langszij komen: 1-1.

Meisjes B Poule 2

Indy Oosterhout verzorgde in haar eentje de doelpuntenproductie van Amsterdam. Door haar 2 treffers gingen de Amsterdamse meiden er met de winst vandoor bij Zwolle. Schaerweijde kwam nog terug van een achterstand tegen Oranje-Rood, maar kon niet voorkomen dat de Eindhovense meiden alsnog wonnen. Weert won thuis met 3-1 van Rotterdam en Hurley zetten met dezelfde doelcijfers hdm aan de kant. Daardoor gaan Amsterdam, Oranje-Rood, Weert en Hurley nu aan kop.

Zwolle – Amsterdam 0-2
0-1 Indy Oosterhout
0-2 Indy Oosterhout

Oranje-Rood – Schaerweijde 2-1
1-0 Marique Dieudonné (sc)
2-0 Julia Duffhuis (sc)
2-1 Marlies Busser (sc)

Weert – Rotterdam 3-1