Topscorers landelijk B: Podium vol Steekneuzen

De winterstop voor de landelijke jeugd ging afgelopen week in en na vijf speelrondes zijn de eerste gaatjes geslagen in de stand. Niet alleen daar, maar ook in de topscorersklassementen van de landelijke B-jeugd. Met positieve uitschieters van Deventer, HGC en Den Bosch bij de meisjes en Pinoké en Laren bij de jongens. 

Meisjes B, Poule I

In totaal werden 83 doelpunten gescoord in de eerste vijfspeelrondes, een gemiddelde van afgerond 2,1 doelpunten per wedstrijd. Daarbij waren HGC en Den Bosch de grootste doelpuntenbronnen met negentien en zestien doelpunten. HGC-speelster Isis van Loon leidt dan ook het klassement met zes doelpunten. Een eervolle vermelding voor Suus van Korven, die voor Were Di vier van de in totaal zeven doelpunten maakte.

Speelronde 5 Meisjes B, Poule I Totaal
1. Isis van Loon (HGC) 6
2. Emmely Bekker (Den Bosch) 5
3. Valérie van Aalst (HGC) 4
3. Carmen Victoria (Den Bosch) 4
3. Mikki Roberts (Tilburg) 4
3. Suus van Korven (Were Di) 4

Meisjes B, Poule II

In poule II van de landelijke meisjes B werden in totaal 65 doelpunten gescoord in de eerste vijfspeelrondes, een gemiddelde van ongeveer 1,6 doelpunten per wedstrijd. Voorlopig is Mette Winter van Deventer met vijf doelpunten de topscorer. Gooische leek in eerste instantie de winterstop in te gaan zonder een doelpunt, maar in de laatste speelrond scoorde Noa Boterman voor de hekkensluiter de eerste twee doelpunten. Voor haar is de top van de topscorerslijst nog binnen handbereik.

Speelronde 5 Meisjes B, Poule II Totaal
1. Mette Winter (Deventer) 5
2. Fabienne Kivits (Oranje-Rood) 4
2. Puck Polano (Schaerweijde) 4
4. Charlotte Hoctin Boes (Rotterdam) 3
4. Claire Moerman (Rotterdam) 3
4. Semmy Boersma (hdm) 3
4. Fleur Kessels (Maastricht) 3

Jongens B, Poule I

Rood-Wit gaat de winterstop in als winterkampioen, maar qua doelpunten moet de Noord-Hollandse club Laren voorgaan. Zij scoorden al 27 keer, gescoord door een compleet elftal aan spelers. In totaal werden 109 doelpunten gescoord in de eerste vijfspeelrondes, een gemiddelde van 2,7 doelpunten per wedstrijd. MOP scoorde in de eerste speelrondes maar drie keer en alle doelpunten kwamen van dezelfde doelpuntenmaker: Bart van Lindenberg. Bij mede-hekkensluiter Groningen zijn vijf spelers clubtopscorer met één doelpunt.

Speelronde 5 Jongens B, Poule I Totaal
1. Mart Leempoel (Nijmegen) 7
2. Sebastiaan Bos (Laren) 6
2. Vincent van den Berg (Rood-Wit) 6
4. Lars Kloosterman (Push) 4
4. Lennart Braat (Rood-Wit) 4
4. Olivier Charbon (Laren) 4

Jongens B, Poule II

Miles Bukkens mag zich de komende winter algeheel topscorer van de landelijke B-jeugd noemen. De speler van Pinoké scoorde in vijf wedstrijden elf keer en wordt op het podium vergezeld door teamgenoten Friso Brouwers en Cas Mohringer. Daarnaast doet Hidde Parlevliet van Den Bosch het ook goed met tien doelpunten. In totaal werden 144 doelpunten gescoord in de eerste vijfspeelrondes, een gemiddelde van 3,6 doelpunten per wedstrijd.

Speelronde 5 Jongens B, Poule II Totaal
1. Miles Bukkens (Pinoké) 11
2. Friso Brouwers (Pinoké) 10
2 Cas Mohringer (Pinoké) 10
2. Hidde Parlevliet (Den Bosch) 10
5. Ties van Gooswilligen (Gooische) 5
5. Ivo Visser, Dries van der Meer en Hjalmar Voskuil

(Allen Kampong)

5

Wat vind jij? Praat mee...