Excuses en ‘kratje’ voor Kampong Jong Dames 3

Kampong heeft excuses gemaakt aan Kampong Jong Dames 3 voor de wijze waarop het team zondag van veld 9 werd gestuurd. Het team moest wijken van het bijveld, omdat het hoofdveld door de vorst volgens de arbitrage te gevaarlijk was voor de Livera Hoofdklasse-speelsters van Kampong en Amsterdam. Met een sproeier werd de wedstrijd tussen Kampong Jong Dames 3 en Naarden Jong Dames 1 op veld 9 voortijdig beëindigd.

Kampong heeft schriftelijk gereageerd op de commotie: ‘De dames en supporters moesten uitwijken naar veld 9 dat wel bespeelbaar was. Daarvoor moest echter wel Jong Dames 3 hun wedstrijd tegen Naarden Jong Dames 1 onderbreken en voortzetten op veld 1. Een onderbreking die helaas werd ingezet door de sproeiers die aangingen en speelsters die het veld op kwamen lopen. Een gang van zaken die niet de schoonheidsprijs verdiende en waarvoor na afloop zowel vanuit het wedstrijdsecretariaat als vanuit de staf van Kampong Dames 1 excuses is aangeboden’, zo staat in het schrijven van Kampong.

Commotie

De Hoofdklasse-wedstrijd tussen Kampong en Amsterdam werd zondagmiddag vlak voor aanvang verplaatst van het hoofdveld naar veld 9, omdat een strook van het veld door de vorst volgens de arbitrage te gevaarlijk was om te spelen. De veldverhuizing bracht nogal wat commotie met zich mee, omdat op veld 9 de speelsters van Kampong Jong Dames 3 tegen Naarden Jong Dames 1 hockeyden. Zij werden compleet verrast doordat plots de sproeiers aan gingen, terwijl ze net een strafcorner wilden nemen. De speelsters van Kampong en Amsterdam liepen vervolgens zo het veld op. De verbouwereerde Jong Dames moesten het veld verlaten en hun duel vervolgen op het ‘gevaarlijke’ hoofdveld. De wedstrijd eindigde daar in 4-4. Op veld 9 won Amsterdam van Kampong met 0-2.

Het publiek dringt zich bij veld 9 samen voor het duel tussen Kampong en Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Krantje

Uit een Instagram-post van Kampong DJ3 blijkt dat de woede over de verplaatsing bij de Utrechtse speelsters van korte duur was. Ze hebben nog feest gevierd op de club en uit #gratiskratje kunnen we opmaken dat de overlast op gepaste wijze is goedgemaakt.

Geen beelden

Door de last minute verplaatsing naar veld 9 was het voor productiebedrijf Southfields zondag niet mogelijk om op die korte termijn de camera’s te verplaatsen, omdat die zijn bekabeld en de kabels niet tot veld 9 reikten. Hierdoor kon er geen samenvatting van de wedstrijd Kampong – Amsterdam worden gemaakt voor het Ziggo-programma Hoofdklasse Hockey en voor hockey.nl.


9 Reacties

 1. robvisser

  Lees ik nu dat er normaal gesproken samenvattingen worden gemaakt voor hockey.nl? Dan zouden er voor (en door) hockey.nl dus ook livebeelden kunnen worden verzonden/vertoond als die camera's er toch al staan. Dat biedt hoop.

 2. Eelco Houwink

  Nou er staat (nu opeens ?) het productiebedrijf Southfields, dus dan kan het technisch helemaal...

  1. robboomsma

   Nee, heeft te maken met kabellengtes etc, hele grote afstanden kan je al moeilijk overbruggen (voor tijdelijk gebruik) dat is wat het lastig maakt

 3. victorjager

  Wel apart, zonder details goed te kennen! Vreemd dat het gevaarlijk is voor de hoofdklasse maar een ander team mag/moet wel! Getuigd van disrespect voor dames3

 4. robvisser

  En zo leert de jeugd al vroeg dat woedeaanvallen en frustraties worden weggespoeld met een #gratiskratje, al weten we nog niet de precieze inhoud natuurlijk.

 5. maarten_13

  En zo leert men dat jonge mensen het nog over hun hart kunnen verkrijgen om excuses te kunnen accepteren , mits de boetedoening vanuit de dader correct is... Verder is het daarom niet aan ons, om- en buitenstaanders, om te oordelen, denk ik. Mijn vraag is alleen wel, hoe zijn de excuses overgekomen op de dames van Naarden? Toch ook een onderdeel van dit verhaal?

  1. stekel

   Als iedereen bij misstanden aan de zijlijn blijft staan. Denk je dat t helpt?

 6. K.IJker

  HOOFD-KLASSE IS ... Niet een ander veld oplopen terwijl er nog gewoon een wedstrijd bezig is. Ik vraag me alleen maar af: Is er dan echt niet 1 speelster van Kampong of Amsterdam Dames 1 die haar HOOFD gebruikt en haar KLASSE toont door op te merken "Laten we wachten, er is op dit andere veld nog gewoon een wedstrijd bezig"?

 7. harald-van-horn

  #firstworldproblems "Niets aan de hand mensen. Gewoon doorlopen." Is alweer opgelost.


Wat vind jij? Praat mee...