HK Dames: topwedstrijden in Den Bosch en Eindhoven

In de Livera Hoofdklasse zijn we alweer aanbeland bij speelronde 17. Daarin staan twee topduels op het menu: koploper Den Bosch ontvangt landskampioen Amsterdam en Oranje-Rood neemt het thuis op tegen SCHC.

Kampong – Pinoké

Kampong verloor in de Livera Dames Hoofdklasse slechts één van haar laatste elf wedstrijden tegen Pinoké, een 2-1 uitnederlaag op 12 april 2015. Casey Sablowski (Eastham) en Frédérique Malefason maakten die dag de goals voor de Steekneuzen.

Pinoké ging in de Hoofdklasse 19 keer eerder op bezoek bij Kampong (regulier competitie) en keerde slechts één keer met een overwinning terug naar huis. Op 27 november 2011 wonnen de Steekneuzen in Utrecht met 1-2. Charlotte Vega en Pietie Coetzee maakten destijds de goals voor de gasten.

Vorig Hoofdklasse-seizoen eindigde deze ontmoeting op 31 maart 2019 in Utrecht onbeslist (2-2). Michelle Fillet en Georgina Oliva maakten de goals voor Kampong. Anouk Stam en Pamela Raaff waren trefzeker namens Pinoké.

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
won Kampong uit al met 0-2 van Pinoké. Op 6 oktober 2019 maakten Michelle Simons en voormalig Pinoké-speelster Alma Fenne de goals. In 2016/2017 won Kampong voor het laatst in de Hoofdklasse beide ontmoetingen met de Steekneuzen.

Scheidsrechters Lizelotte Wolter en Job Baan

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

 

Bloemendaal – hdm

Bloemendaal won geen van haar laatste tien Hoofdklasse-duels met hdm (reguliere competitie). De laatste zege dateert van 21 september 2014 toen de Mussen in Den Haag met 2-3 zegevierden. Melle Spruijt maakte in de 66ste minuut vanuit een strafcorner de winnende voor de gasten.

Thuis wacht Bloemendaal al meer dan dertig jaar op een Hoofdklasse-overwinning op hdm. De Mussen boekten op 7 mei 1989 hun laatste en enige thuiszege op de ploeg uit Den Haag. Het werd de dag 2-0 door goals van Rosalie Zegers en Christja Beels.

Vorig seizoen eindigde deze ontmoeting in Bloemendaal op 31 maart 2019 in een doelpuntloos gelijkspel. Geen enkel affiche eindigde in de Livera Dames Hoofdklasse zo vaak in 0-0 als wedstrijden tussen Bloemendaal en hdm (acht keer). De ontmoetingen in Bloemendaal eindigden maar liefst zeven keer doelpuntloos.

Bloemendaal maakte in de Hoofdklasse slechts één goal in haar laatste negen thuisduels met hdm. Alleen Kiki Rozemeijer vond in deze reeks (1995-2019) het doel. Op 22 april 2018 maakte zij tegen hdm vanuit een strafcorner de enige treffer voor de thuisploeg (1-3 eindstand).

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
won hdm thuis al met 2-0 van Bloemendaal. Op 6 oktober 2019 maakten Eva van ’t Hoog en Nina van der Marel de doelpunten. In 2017/2018 won hdm voor het laatst in de reguliere competitie beide ontmoetingen met Bloemendaal.

Scheidsrechters Guido Dekker en Wouter Smits

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – hdm (D)  Ophalen van gegevens

 

Den Bosch – Amsterdam

Den Bosch (negentien) en Amsterdam (drie) verdeelden sinds 1997/1998 onderling alle 22 titels in de Livera Dames Hoofdklasse.

Afgelopen seizoen pakte Amsterdam de landstitel door Den Bosch in de finale van de play-offs over twee duels te verslaan. Het betekende het 20ste landskampioenschap voor de Amsterdammers, een record. Den Bosch volgt met 19 titels.

Amsterdam won in de Hoofdklasse in totaal 22 keer van Den Bosch (reguliere competitie). Geen enkele andere tegenstander van de Bosschenaren lukte dat vaker dan dertien keer.

Amsterdam won in de reguliere competitie op 15 november 2015 voor het laatst op bezoek bij Den Bosch. Het duel aan de Oosterplas eindigde die dag in 0-2. Ilse Kappelle en Charlotte Vega maakten de goals.

Sindsdien won Den Bosch 40 van haar 45 thuisduels in de reguliere competitie en verloor het daarin alleen op 9 september 2018 van Oranje-Rood (0-1).

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
eindigde de ontmoeting in het Amsterdamse Bos onbeslist (1-1). Op 6 oktober 2019 waren Maria Verschoor en Lidewij Welten trefzeker. In 2015/2016 bleef Amsterdam voor het laatst in de reguliere competitie ongeslagen in beide ontmoetingen met Den Bosch.

Scheidsrechters Jan van der Vlist en Pascal Engelbertink

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

 

HGC – Hurley

HGC en Hurley stonden op 6 maart 2011 voor het laatst in de Dames Livera Hoofdklasse tegenover elkaar in Wassenaar. Het duel eindigde die dag in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Krystal Forgesson en Stephanie Nieuwenhoff maakten de goals namens HGC.

HGC verspeelde thuis in de Hoofdklasse nog nooit een punt tegen Hurley. Alle zeven eerdere thuisduels met Hurley op het hoogste niveau eindigden in een zege.

HGC speelde in de Hoofdklasse alleen meer thuisduels tegen Upward (acht) en Groningen (elf) zonder ook maar een punt te verspelen dan tegen Hurley (zeven).

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
won Hurley thuis met 5-0 van HGC. Op 6 oktober 2019 waren Roos Drost, Teuntje Horn, Yasmin Geerlings, Gitte Michels en voormalig Bloemendaal-speelster Joelle Ketting trefzeker voor de thuisploeg. Nog nooit bleef Hurley in een Hoofdklasse-seizoen ongeslagen in beide confrontaties met HGC.

Scheidsrechters Danny Schippers en Tom van der Wulp

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Hurley (D)  Ophalen van gegevens

 

Oranje-Rood – SCHC

SCHC verloor geen van haar laatste 25 Hoofdklasse-duels met Oranje-Rood. De laatste nederlaag dateert van 18 mei 2003 toen Stichtsche in Eindhoven met 1-0 verloor van Oranje-Zwart (goal Daphne Hofstad).

SCHC won in de Hoofdklasse maar liefst dertien van haar laatste veertien wedstrijden tegen Oranje-Rood. De enige keer dat de ploeg uit Eindhoven binnen deze reeks een nederlaag kon voorkomen, was op 22 oktober 2017. OR hield Stichtsche die dag thuis op 1-1.

Vorig Hoofdklasse-seizoen eindigde deze ontmoeting in Eindhoven op 17 maart 2019 in een 0-2 zege voor SCHC. Caia van Maasakker en Laurien Leurink maakten namens Stichtsche de goals.

Yibbi Jansen (SCHC) kwam afgelopen zomer over van Oranje-Rood. Jansen scoorde tegen alle huidige Hoofdklasse-clubs al eens in de reguliere competitie, behalve tegen haar oude club Oranje-Rood.

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
won SCHC thuis al met 2-1 van Oranje-Rood. Ginella Zerbo en Pien Dicke waren trefzeker namens de thuisploeg. Daphne van der Velden scoorde namens OR.

Scheidsrechters Stefan Her en Jochem Helling

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Riood – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

 

Victoria – Laren

Victoria en Laren staan voor het eerst sinds 22 oktober 2006 weer in Rotterdam tegenover elkaar in Hoofdklasse-verband. Laren won die dag mede dankzij zes goals van Kim Lammers met maar liefst 0-8. Laren won uit alleen ooit met grotere cijfers van Nijmegen (0-10 op 8 september 2013).

In totaal won Laren vier van haar vijf uitduels met Victoria op het hoogste niveau. Alleen op 10 april 2005 konden de Rotterdammers in eigen huis een nederlaag voorkomen (2-1). Claire Verhage en Karien de Groof scoorden die dag voor de Rotterdammers. Hanneke Smabers was trefzeker namens Laren.

Laren won dit seizoen geen van haar zeven uitwedstrijden. Twee keer eerder (1984/1985 en 1987/1988) won Laren in een geheel seizoen in de Livera Dames Hoofdklasse geen enkele uitwedstrijd.

Eerder dit Hoofdklasse-seizoen…
won Laren thuis al met 3-1 van Victoria. Mila Muyselaar, Bieke Wijnmaalen en Pam van Asperen scoorden die dag voor de gasten. Sabine van den Eijnden was trefzeker namens Victoria.

Scheidsrechters Berber Tegelaar en Jannick Breunis

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Victoria – Laren (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...