Play-outs: HGC promoveert, derde duel Bloemendaal

HGC speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg uit Wassenaar won zaterdag ook het tweede duel van Huizen (0-1) in de best-of-three van de play-outs. Hierdoor doet Huizen na twee seizoenen op het hoogste niveau een stapje terug. In de andere playouts-serie won Bloemendaal met 5-1 van MOP en dwong daarmee een derde en beslissende duel af. Die wedstrijd wordt zondag om 12.30 uur in Vught gespeeld.

HGC nam voor de vierde keer in vijf seizoenen deel aan de play-outs. Vorig seizoen zette Huizen de voet dwars door de Wassenaarse ploeg een ticket voor de Hoofdklasse te ontzeggen. Eerder was Bloemendaal tot twee keer toe een niet te nemen horde.

Een eerste stap naar promotie zette HGC afgelopen donderdag voor eigen publiek door het eerste duel met 1-0 te winnen. De enige treffer kwam op naam van Isis van Loon. Met een schot in de korte hoek besliste ze de wedstrijd. Het was een verdiende zege, daar waren beide coaches het wel over eens. HGC was voor een groot gedeelte de bovenliggende partij. Het toonde de meeste strijdlust en creëerde de meeste kansen.

Ook in het tweede wedstrijd was HGC de betere. De ploeg verzuimde echter de kansen te verzilveren. Zo liet de ploeg vijf strafcorners onbenut, maar het was een kwartier voor tijd Luna Fokke, die volgend seizoen voor Kampong speelt, die de wedstrijd besliste.

Bloemendaal heeft een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen tegen MOP. Na de nederlaag afgelopen donderdag waarbij een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven en met 3-2 werd verloren was de ploeg van Teun de Nooijer zaterdag met ruime cijfers te sterk voor MOP. Het werd op ’t Kopje 5-1. Een flinke tik voor de ploeg uit Vught, dat morgen voor eigen publiek alsnog een ticket voor de Hoofdklasse kan afdwingen.


4 Reacties

 1. Esther BoschvanRoozendaal

  Geweldig Dames 1 van HGC na al die jaren is het jullie dan eindelijk gelukt : GEFELICITEERD .

 2. gs-17

  laura barden scoorde toch?? staat in de live feed. of was het toch Luna??

  1. gs-17

   zie net dat het veranderd is. dus Luna scoorde toch.

 3. mark-j

  Mooi afscheid voor Teun de Nooier om met zijn staf Bloemendaal in de hoofdklasse te houden , dit zonder MOP tekort te willen doen. Morgen nieuwe ronde ! Succes Teun!


Wat vind jij? Praat mee...