Livera HK (D): Den Bosch aan kop na gelijkspel SCHC

Den Bosch heeft de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames overgenomen van SCHC. De Bossche formatie was in eigen huis met 7-0 te sterk voor het gepromoveerde HGC, terwijl SCHC voor eigen publiek niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Kampong. Oranje-Rood voorkwam op het nippertje een puntendeling met Victoria. Het werd in Eindhoven 2-1.

SCHC verspeelde door het 1-1 gelijkspel tegen Kampong de koppositie in de Livera Hoofdklasse Dames. Yibbi Jansen maakte uit een strafcorner vlak voor rust gelijk, nadat Malou Pheninckx Kampong al na zeven minuten op voorsprong had gezet.

Lees hier het wedstrijdverslag van het duel tussen SCHC en Kampong

Den Bosch profiteerde van het puntenverlies van SCHC en nam de koppositie weer over in de Livera Hoofdklasse Dames. In eigen huis werd HGC met ruime cijfers aan de kant gezet: 7-0. Frédérique Matla maakte drie doelpunten, maar miste ook een strafbal. Noor Omrani was twee keer succesvol. De andere treffers kwamen op naam van Sanne Koolen en Lieke Hulsen. HGC incasseerde de elfde nederlaag op rij. Dat overkwam eerder ook Klein Zwitserland (2011-2012) en Push (2015-2016). Beide ploegen deden aan het einde van het seizoen een stapje terug. Met nul punten blijft de ploeg uit Wassenaar hekkensluiter.

Dankzij de derde overwinning op rij kroop Amsterdam naar de derde plaats op de ranglijst in de Livera Hoofdklasse Dames. Pinoké werd in de burenruzie in het Amsterdamse Bos met 3-1 verslagen. Dat was voor de Steekneuzen de eerste nederlaag na drie zeges op rij. Met twee doelpunten had Felice Albers een groot aandeel in de overwinning van Amsterdam. De andere treffer kwam op naam van Michelle Fillet. Frances Westenberg had vlak voor rust Pinoké nog op gelijke hoogte gebracht.

Bloemendaal pakte na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt. In het Amsterdamse Bos knokte de ploeg zich knap terug van een 2-0 achterstand. Voor Hurley is het alweer het vijfde gelijkspel van het seizoen. In de stand staat Hurley achtste met een voorsprong van drie punten op Bloemendaal.

Na vijf duels zonder overwinning pakte Laren eindelijk weer eens de volle buit. hdm werd met 3-2 verslagen. In het eerste kwart kwam Laren op een 2-0 voorsprong via treffers van Lisanne de Lange en Mila Muyselaar. Muyselaar zette ook de 3-1 op het bord, nadat Imme van Es de ruststand op 2-1 had bepaald. Pien van Nes bracht de spanning toch terug, maar hdm kon de vijfde nederlaag van het seizoen niet voorkomen.

Oranje-Rood had zondagmiddag de handen vol aan Victoria. Na twee doelpuntloze kwarten zette Lisa Scheerlinck de Eindhovense formatie op voorsprong uit een strafcorner. Bente van Dijk maakte acht minuten later, eveneens uit een corner, gelijk. Die stand bleef tot vlak voor tijd op het scorebord staan. Marlena Rybacha zorgde ervoor dat de drie punten in Eindhoven bleven. De Poolse pushte raak uit een strafcorner.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de elfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de tiende speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


5 Reacties

 1. stekel

  Woorden als Kelderkraker... kan toch allemaal best iets vriendelijker.

 2. circlestorm69

  Lekkere start van Den Bosch! Omrani 2x 💪🏻🏑

 3. frans91

  Dramatische scheidsrechters bij Laren hdm

 4. francakh

  Moet zeggen dat Victoria ondanks slechts 4 punten toch beduidend beter presteert dan de andere promovendus HGC. Toch een paar keer met weinig verschil verloren behalve de echte topploegen.

 5. rule-victoria

  Helemaal mee eens fh ;-)


Wat vind jij? Praat mee...