Livera HK (D): Puntenverlies Den Bosch en Oranje-Rood, winst SCHC

Op de achtste speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames heeft koploper Den Bosch punten verspeeld. Op bezoek bij Laren werd het 1-1. Aan Oranje-Rood liet punten liggen. In de uitwedstrijd tegen Amsterdam knokte de Eindhovense ploeg zich terug van een 2-0 achterstand naar 2-2. SCHC leek ook punten te verspelen, maar pakte in de slotfase toch nog de winst tegen Hurley (4-3). Hekkensluiter HGC blijft ook na acht speeldagen zonder punten.

Amsterdam speelde voor de vierde keer in acht competitieduels gelijk. En daar zag het zondag niet naar uit. De ploeg van coach Robert Tigges miste een flink aantal vaste krachten, maar leidde na 25 minuten met 2-0 dankzij treffers van Ilse Kappelle, een backhand in de lange hoek, en Charlotte Vega na goed voorbereidend werk van Eva de Goede. Oranje-Rood dat eerder al met 2-1 had gewonnen van de Amsterdammers verkleinde vlak voor rust de achterstand. Marlena Rybacha schoot raak uit een strafcorner, waarna Fiona Morgenstern in de slotfase de gelijkmaker aantekende. Zo voorkwam Oranje-Rood een nederlaag, maar uit de laatste vier duels werden slechts vier punten gehaald.

Lees hier het volledige verslag van het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood

Met alweer de vierde zege uit vijf duels is Kampong met een mooie opmars bezig. Het gepromoveerde HGC ging met 6-1 over de knie. Voor het eerst dit seizoen pakte de Utrechtse ploeg de punten in eigen huis. Michelle Simons en Lisa Gerritsen scoorden ieder twee keer. Margot Zuidhof en Chiara Tiddi maakten het half dozijn doelpunten vol voor Kampong, dat een tegentreffer van Isis van Loon moest incasseren. Door de overwinning is Kampong gestegen naar de vierde plaats. HGC blijf puntloos en hekkensluiter.

Koploper Den Bosch liet opnieuw punten liggen in de Livera Hoofdklasse Dames. In het uitduel met Laren kwam de ploeg van Raoul Ehren niet verder dan 1-1. Het was alweer het derde gelijkspel in vier competitiewedstrijden voor de Bossche formatie. Laren kon het punt goed gebruiken. De ploeg bivakkeert nog steeds in de onderste regionen, maar zag de directe concurrenten geen punten pakken.

Bloemendaal dat zo prima aan de competitie begon met drie zeges op rij wacht nu al vijf wedstrijden op een overwinning. Op bezoek bij Pinoké ging de ploeg van Jeroen Visser met 3-2 onderuit. De Steekneuzen boekten hun tweede zege in vier competitiewedstrijden en stegen zodoende naar de zevende plaats op de ranglijst.

SCHC leek zondagmiddag op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. Doelpunten van Ginella Zerbo, Laurien Leurink en Yibbi Jansen zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Hurley rechtte de rug en knokte zich vervolgens naar een stand van 3-3 via treffers van Teuntje Horn, Joëlle Ketting en een benutte strafcorner van Gitte Michels. Met nog tien minuten op de klok leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Echter, Jansen besliste de wedstrijd vier minuten voor tijd in het voordeel van SCHC door een strafcorner te verzilveren. Door de overwinning komt SCHC in punten gelijk met koploper Den Bosch. Hurley, dat de tweede nederlaag van het seizoen incasseerde, staat op een negende plaats.

hdm is bezig aan een goede serie. Met de 3-2 zege op Victoria boekte de Haagse formatie alweer de vierde overwinning in de laatste vijf competitiewedstrijden. De winst tegen het gepromoveerde Victoria werd pas in de slotfase veiliggesteld. Pien van Es besliste het duel twee minuten voor tijd, nadat even daarvoor Victoria zich binnen twee minuten had teruggeknokt van een 2-0 achterstand.