Livera HK (D): Top vier wint, Laren doet goede zaken

De top vier maakte zondagmiddag op de twaalfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames geen fout. De nummers één en twee van de ranglijst scoorden er lustig op los. Koploper Den Bosch won in Rotterdam met 7-1 van Victoria en SCHC kende geen genade met Pinoké. In het Amsterdamse Bos prijkte de eindstand 1-8 op het bord. Laren deed in het rechterrijtje goede zaken door HGC met 3-1 te verslaan.

SCHC liet er in het Amsterdamse Bos geen gras over groeien. Pinoké had weinig in te brengen tegen de ontketende ploeg uit Bilthoven. Het werd maar liefst 8-1 voor SCHC dat het nog steeds moet stellen zonder Caia van Maasakker. Met Yibbi Jansen heeft de ploeg een prima alternatief op de kop van de cirkel. De pas 20-jarige maakte twee van de acht doelpunten.

Niet alleen SCHC ook Den Bosch was op schot. In Rotterdam werd het gepromoveerde Victoria met 7-1 aan de kant gezet. Frédérique Matla groeit zo langzamerhand uit tot een fenomeen. Ze maakte liefst vier treffers voor de Bossche formatie, die ook na de twaalfde speeldag aan kop gaat in de Livera Hoofdklasse Dames. Hiermee komt Matla in het kalenderjaar 2019 op 29 treffers, waarvan zestien dit seizoen.

In de onderste regionen van de Livera Hoofdklasse Dames deed Laren goede zaken door concurrent HGC te verslaan. Het werd 3-1. Laren passeerde dankzij de drie punten Bloemendaal op de ranglijst en staat nu negende. De voorsprong op Bloemendaal bedraagt twee punten. HGC blijft ook na de twaalfde speeldag zonder punten en moet gaan vrezen voor rechtstreekse degradatie. Concurrent Victoria, dat op een voorlaatste plaats staat, heeft een voorsprong van vier punten op HGC.

Amsterdam dat wat haperend aan de competitie begon boekte tegen hdm de vierde overwinning op rij. Inmiddels is de ploeg van coach Robert Tigges al acht duels ongeslagen. Amsterdam is door deze goede serie opgeklommen naar een derde plaats in de Livera Hoofdklasse Dames op drie punten van SCHC en vijf op koploper Den Bosch. hdm leed alweer de derde nederlaag in vier duels en staat momenteel op een achtste plaats.

Met de derde overwinning in vier competitieduels staat Oranje-Rood wat steviger op de vierde plaats in de Livera Hoofdklasse Dames, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de play-offs. De Eindhovense formatie rekende op ’t Kopje af met Bloemendaal, dat na een start van de competitie met

drie zeges op rij geen enkele wedstrijd meer heeft gewonnen. Bloemendaal werd op de ranglijst gepasseerd door Laren en staat nu op een tiende plaats.

De strijd tussen de ploegen die azen op een playoff-ticket is gewonnen door Hurley. Kampong leed alweer de vijfde thuisnederlaag in zes duels. Dit keer ging Hurley er met een 2-1 overwinning vandoor ondanks een 1-0 voorsprong van Kampong. Lieke van Wijk besliste het duel in de slotfase door een strafcorner raak te pushen. Op de ranglijst steeg Hurley een plek ten koste van hdm. Kampong kon niet profiteren van de nederlaag van concurrent Pinoké.

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Hurley


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twaalfde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames en de elfde speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...