Hoe gaat het vrouwentoernooi verder? De kwartfinales op een rij

De Oranje Dames spelen maandag om 11.30 uur in de kwartfinale van het olympisch toernooi tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg van Alyson Annan won zaterdag met 3-1 van Duitsland waardoor Nederland als eerste eindigde in Poule A.

De Black Sticks eindigden als vierde in de andere poule met twee zeges en drie nederlagen. Nieuw-Zeeland begon sterk aan het toernooi met zeges op Argentinië (3-0) en Japan (2-1), maar daarna gingen de duels met Spanje (1-2), Australië (0-1) en China (2-3) verloren.

Olivia Merry van Nieuw-Zeeland in actie tegen China op de Olympische Spelen in Tokio. Foto: FIH/Worldsportpics

Verdedigend goed voor elkaar

Met acht doelpunten in vijf duels zijn de Kiwi’s niet echt een doelpuntenmachine. Aanvalster Olivia Merry, de topschutter van de Pro League afgelopen seizoen, wist het net maar een keer te vinden. Aan de andere kant, met slechts zeven tegentreffers lijkt Nieuw-Zeeland het in verdedigend opzicht goed voor elkaar te hebben.

In de onderlinge ontmoetingen met de Black Sticks slaat de balans ver door in het voordeel van de Oranje Dames: 41 zeges, tien remises en slechts een nederlaag in 52 wedstrijden. En die nederlaag ligt al 68 jaar achter ons. In 1953 verloor Oranje de allereerste ontmoeting met Nieuw-Zeeland in Den Haag met 3-1.

Programma kwartfinales:
02.30 uur: Duitsland-Argentinië
05.00 uur: Australië-India
11.30 uur: Nederland-Nieuw-Zeeland
14.00 uur: Spanje-Groot-Brittannië


4 Reacties

 1. hansasscheman

  Dit schema klopt niet Teletekst en olympics.com geven aan 2 .30 uur. Halve finale iig niet tegen duitsland.

 2. lexi-b

  https://teamnl.org/toernooien/olympische-spelen-2020-hockey-v-kwartfinales Maandag 02.30 NED-NZL

 3. hockeyliefhebber12

  https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/hockey/olympic-schedule-and-results-date=2021-08-02.htm 18.30 uur Japanse tijd = 11.30 uur NL tijd

 4. hansasscheman

  Teletekst heeft tijden aangepast. Verwarring dus. Verschillende sites verschillende tijden. Past in de lijn van deze 'hopeloze' spelen.


Wat vind jij? Praat mee...